spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocalŞoferie învăţată cu un instructor băut

Şoferie învăţată cu un instructor băut

Incident grav în traficul din municipiul Botoşani. Un instructor auto a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest în timp ce se afla în trafic, cu un elev la volan.

Incidentul a avut loc ieri la amiază, pe cea mai importantă arteră din municipiu. Maşina şcoală a fost oprită în trafic de către un echipaj al Biroului Rutier. Poliţiştii au sesizat faptul că autoturismul şcoală circula într-o zonă cu restricţii de circulaţie în anumite intervale orare. Maşina era cu un elev la volan, pe Calea Naţională, în apropierea Stadionului Municipal, pe sensul de circulaţie dinspre gară spre centrul oraşului.

Zona cuprinsă între străzile Uzinei și Petru Rareș este, însă, restricţionată pentru maşinile şcoală cu elevi la volan în intervalul orar 07.30-08.30 și 11.30-12.30. În momentul în care poliţiştii rutieri au tras maşina şcoală pe dreapta, aceştia au legitimat instructorul şi elevul. Ulterior instructorul a fost testat cu aparatul etilotest, iar poliţiştii au avut o surpriză. Rezultatul a fost de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar oamenii legii l-au coborât pe acesta imediat din maşină. „Acestuia i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile şi a fost sancţionat cu amendă de 1.300 de lei”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Potrivit oamenilor legii, circulația este restricționată pentru mașinile „Şcoală” în intervalul orar 07:30-08:30 și 11:30-12:30, pe următoarele străzi:

– Bulevardul „Mihai Eminescu între străzile Petru Rareș și Sucevei
– Primăverii, între strada Octav Onicescu și Bulevardul „George Enescu”
– Calea Națională între străzile Uzinei și Petru Rareș
– Octav Onicescu între străzile Pacea și Împărat Traian
– Bulevardul „George Enescu”, strada Marchian, strada Cuza Vodă.

De altfel, acesta a şi fost motivul pentru care instructorul auto a fost depistat băut, maşina şcoală aflându-se într-o zonă cu restricţii.

La finele lunii septembrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au organizat o acțiune pentru verificarea modului de respectare a traseelor stabilite de poliția rutieră, pentru instructorii auto din cadrul școlilor de șoferi autorizate, care desfășoară ore de pregătire a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere.

Astfel, polițiștii au acționat pe sectoarele de drum pe care le este restricționat accesul, în intervalele orare 07.30-08.30 și 11.30-12.30, prilej cu care au fost identificați 10 instructori auto care nu respectau traseele stabilite de poliția rutieră, pe care se poate învăța conducerea unui autovehicul.

Față de aceștia a fost dispusă măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare totală de peste 3.400 de lei.

Apel la responsabilitatea instructorilor

Prefectul Sorin Cornilă a convocat la mijlocul lunii octombrie, Comisia de Siguranță Rutieră constituită la nivelul județului. La întrunire au luat parte zeci de instructori auto din municipiile Botoșani și Dorohoi. În cadrul ședinței, reprezentantul Guvernului în teritoriu a făcut apel la responsabilitate din partea instructorilor, pentru ca viitorii șoferi să fie formați corespunzător astfel încât să existe cât mai puține accidente la Botoșani.

„Trebuie să scoatem conducători auto care vor fi responsabili. În acest fel va scădea numărul de accidente, numărul de evenimente rutiere”, a spus atunci prefectul Sorin Cornilă.

Potrivit unui clasament întocmit de reprezentanţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPIV) Botoșani, şcoala de şoferi la care lucrează respectivul instructor auto este a doua ca număr de candidaţi înscrişi. La procentaj, însă, aceasta este în a doua jumătate a clasamentului, cu doar 42% dintre candidaţi promovaţi.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer senin
23.7 ° C
24.3 °
23.6 °
37 %
2.5kmh
8 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...