miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocalZece dintre cei 11 angajați de la Spitalul Judeţean au fost ARESTAŢI...

Zece dintre cei 11 angajați de la Spitalul Judeţean au fost ARESTAŢI pentru 30 de zile (VIDEO)

Judecătorii suceveni şi-au însuşit propunerea procurorilor pentru zece dintre cei 11 acuzaţi, care au fost arestaţi. 

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

„Admite în parte propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava privind arestarea preventivă a inculpaţilor: CABA DOINA, CRÎȘMARU COCA STELA, FOCȘA MIRELA GABRIELA, TATARCAN SILVIAN ADRIAN, ANDRONACHE CRISTINA NICULINA, CALINCIUC LILIANA LAURA, SĂRBAN CORNELIA ANCA, PREDA MARINELA, MALANCEA CLAUDIA şi VÎRLAN GEORGE MARIAN. În temeiul art. 226 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 14.12.2023 până la data de 12.01.2024”, se arată în decizia judecătorilor de la Tribunalul Suceava.

Singura care a scăpat de acestă măsură a fost Daniela Dornescu. „Respinge propunerea de arestare preventivă formulată fa?ă de inculpata DORNESCU DANIELA”, se mai arată în decizia judecătorilor suceveni.

Ambele părţi, atât inculpaţii, cât şi procurorii, au 48 de ore la dispoziţie pentru a face contestaţie.

De ce sunt acuzaţi cei 11

Procurorii DNA au reţinut peste 75 de infracţiuni în total, la cei 11 inculpaţi. Iată mai jos o parte dintre acuzaţiile ce le sunt aduse angajaţilor Spitalului Judeţea, dar şi unui patron de firmă.

 • Doina Caba, 10 infracţiuni de luare de mită, 1 infracţiune de trafic de influenţă, 1 infracţiune de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.
 • Crîşmaru Coca Stela, 4 infracţiuni de luare de mită, 1 infracţiune de trafic de influenţă, 1 infracţiune de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.
 • Focşa Mirela Gabriela, 3 infracţiuni de trafic de influenţă, 2 infracţiuni de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publictăţii.
 • Tatarcan Silvian Adrian, 3 infracţiuni de luare de mită, 1 infracţiune de trafic de influenţă. 2 infracţiuni de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publictăţii, 1 infracţiune de instigare la fals intelectual,
 • Andronache Cristina Niculina, 7 infracţiuni de trafic de influenţă, 6 infracţiuni de complicitate la luare de mită, 1 infracţiune de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publictăţii,
 • Dornescu Daniela, 8 infracţiuni de trafic de influenţă, 4 infracţiuni de instigare la fals intelectual,
 • Calinciuc Liliana Laura, 4 infracțiuni de complicitate la luare de mită, 4 infracțiuni de complicitate la dare de mită,
 • Sărban Cornelia Anca, 1 infracţiune de luare de mită, 3 infracţiuni de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publictăţii.
 • Preda Marinela, 3 infracţiuni de luare de mită, 1 infracţiune de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publictăţii.
 • Malancea Claudia, 3 infracţiuni de luare de mită
 • Vîrlan George Marian, infracţiunea de trafic de infuenţă.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
21.4 ° C
21.7 °
19.9 °
93 %
2kmh
60 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
36 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...