spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocalCirculație îngreunată la prima zăpadă. Șeful Urban Serv spune că nu sunt...

Circulație îngreunată la prima zăpadă. Șeful Urban Serv spune că nu sunt probleme (video)

Prima zăpadă serioasă căzută în municipiu dă mari bătăi de cap şoferilor. Deşi oamenii se plâng că se circulă greu şi că autorităţile nu intervin, conducerea Urban Serv spune că nu sunt probleme.

Directorul Urban Serv, Gabriel Tanase, a spus că s-a intervenit conform programului de deszăpezire și că se va lucra încontinuu până când vom ieși de sub incidența codului galben.

,,S-a intervenit cu 10 utilaje la carosabil si 3 utilaje la trotuare, dotate cu lama si sararite. Se intervine conform programului de deszapezire, cu interventii si pe strazile secundare din lista anexa. Pana marti dimineata, municipiul Botosani se afla sub incidenta unui cod galben astfel incat vom lucra incontinuu. Nu au fost semnalate probleme de circulatie pe raza municipiului Botosani”, a spus Gabriel Tanase, directorul Urban Serv.

Potrivit acestuia, societatea are cantități suficiente de material antiderapant și dispune de posibilitatea de suplimentare.

,,Dispunem de aproximativ 500 tone de material antiderapant pe stoc si posibilitate de comanda suplimentara in baza acordului cadru”, a mai spus Tanase.

,,N-am văzut nici o lamă pe străzi”

Pe de altă parte, sunt botoșăneni care se plâng de condițiile în care se circulă pe drumurile din municipiu.

,,Se circulă prost tare de dimineață. Asta înseamnă deszăpezire? Nu știu ce e cu străzile astea. A nins în weekend, e de înțeles, nu au oamenii tragere de inimă să facă o deszăpezire cum trebuie. N-am văzut nici o lamă pe străzi”, a spus un botoșănean.

Situația devine critică

Situația devine critică pe raza municipiului. Stratul de zăpadă crește în centimetri atât pe carosabil, cât și pe trotuare, dar utilajele Urban Serv lipsesc cu desăvârșire. Din cauza asfaltului acoperit cu zăpadă, șoferii care s-au încumetat să pornească la drum au întâmpinat numeroase probleme. Spre exemplu, în fața Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani, pe sensul spre Calea Națională, multe mașini au derapat și au avut nevoie de ajutorul celorlalți participanți la trafic pentru a se redresa.

„Atâta timp cât se circulă înseamnă că se fac eforturi”

Directorul Urban Serv face declarații optimiste și susține că angajații și utilajele societății lucrează intens la deszăpezirea străzilor, însă botoșănenii sunt de altă părere.

„Nu sunt probleme majore. În continuare, cantitatea de precipitații este una mare și, coroborat cu temperatura scăzută, face ca zăpada de pe carosabil să nu poată fi topită, dar se lucrează intens la îndepărtarea ei. Atâta timp cât se circulă înseamnă că se fac eforturi, să ne uităm că sunt minus opt grade, nu putem vorbi de topirea zăpezii, se lucrează la îndepărtarea ei și se circulă în condiții de iarnă. Circulăm mai în dificultate, dar circulăm, nu există străzi închise și nici nu vor fi”, a declarat Gabriel Tanase.

„Ce deszăpezire, tu nu vezi ce e pe aici? Jale, te duci în primul copac cu mașina, iar pe trotuar înoți în zăpadă”, a spus o botoșăneancă.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
17 ° C
19.8 °
16.6 °
44 %
5.2kmh
27 %
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...