miercuri, iulie 24, 2024
AcasăPrima PaginăVictorii la extreme în alegerile locale

Victorii la extreme în alegerile locale

Alegerile locale din judeţul Botoşani au fost marcate de victorii impresionante, bătălii strânse și localități cu un număr redus de candidați.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

La aceste alegeri, cel mai votat primar a fost Costel Matei din comuna Hănești. Cu un procent de 100%, acesta a reușit să își consolideze poziția de lider local pentru încă patru ani. Această victorie impresionantă a fost posibilă datorită faptului că a fost singurul care şi-a depus candidatura la Biroul Electoral de Circumscripţie Comunal.

Edilul a candidat pentru un nou mandat din partea Partidului Social Democrat (PSD), după ce ultimele cinci mandate a reprezentat Partidul Naţional Liberal (PNL). 

Victorie detaşată la Săveni

O victorie detașată a obținut și primarul (PSD) în funcție din Săveni, Relu Tîrzioru. Cu un procent de 89,06%, Tîrzioru va fi la conducerea orașului încă patru ani. Singurul său contracandidat, liberalul Liviu Martiniuc a obținut doar 10,94% din voturile cetățenilor.

Într-un alt oraș din Botoșani, rezultatul a fost la fel de categoric. Este vorba despre Bucecea, unde social democratul Angel Gheorghiu, primar în funcție, s-a detașat de principalul său contracandidat, liberalul Daniel Hîrtie, cu un procent de 85,9%, cel din urmă obținând doar 10,19% dintre voturi.

Procente covârșitoare au obținut și social democrații Ioan Butnariu din Hilișeu-Horia (84,52%), Leonard Aroșculesei din Manoleasa (84,51%) și Ionuț Melinte din Gorbănești (83,28%).

Luptă „bară la bară” pentru fotoliul de primar

La polul opus, s-au situat cei care au luptat „bară la bară” pentru fotoliul de primar. În comuna Lunca, primarul în funcție Marcel Marcu (PSD) a fost devansat de consilierul județean Constantin Maxim (PNL), care a avut cu două voturi mai multe. Marcel Marcu a depus contestație, au fost renumărate buletinele de vot, însă rezultatul final l-a arătat câștigător tot pe Constantin Maxim, la diferență de 11 voturi.

O situație similară a fost înregistrată și în comuna Hudești, unde doar câteva zeci de voturi au făcut diferența între candidați. Liberalul Cătălin Zilei a câștigat la o diferență de 33 de voturi față de principalul său contracandidat, social democratul Viorel Atomei, primar în funcție al comunei Hudești.

Atomei este cel mai longeviv ales local din județ, fiind ales primar din 1990. Are opt mandate consecutive la conducerea Hudeștiului, iar acum spera să obțină votul celor din comună pentru încă unul.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
21 ° C
22 °
20.5 °
92 %
1.5kmh
100 %
mie
20 °
joi
28 °
vin
26 °
sâm
28 °
Dum
35 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...