DUMINICA

0

20.00 ANTENA 1

Sahara (acţiune, SUA 2005) Cu: Penelope Cruz, Matthew McConaughey, Steve Zahn

Atunci când exploratorul Dirk Pitt găseşte o monedă legendară, care face referire la o poveste antică, porneşte în aventura vieţii sale, încercând să găsească o comoară într-una dintre cele mai periculoase regiuni din Africa de Vest. Căutând ceea ce localnicii numesc “Vaporul morţii” – care ascunde o încărcătură secreta – Dirk şi însoţitorul său Al Giordino (Steve Zahn), o întâlnesc pe Dr. Eva Rojas, o superbă şi inteligentă doctoriţă, care este de părere că această comoară ascunsă ar putea fi o ameninţare la adresa lumii întregi. Încercând să găsească o navă pe care toţi o cred doar o iluzie, Dirk, Al şi Eva trebuie să se bazeze pe inteligenţă şi pe forţele proprii pentru a scăpa de mafioţi periculoşi, a supravieţui mediului ameninţător şi a găsi cheia misterelor.

 

 

20:30 PRO CINEMA

Promisiunea (dramă, coprod, 2014) Cu: Russell Crowe, Olga Kurylenko, Jai Courtney,

Filmul prezinta povestea fermierului Joshua Connor (Russell Crowe), care traieste in districtul Mallee dintr-o regiune rurala a Australiei. La patru ani de la batalia de la Gallipoli, singurele lucruri, care i-au mai ramas de la fiii sai disparuti pe front sunt un jurnal, niste poze si cateva scrisori. O intamplare tragica il face pe Connor sa plece in cautarea acestora.

 

 

22:45 PRO CINEMA

12 ani de sclavie (dramă, SUA, UK, 2013) Cu: Chiwetel Ejiofor, Dwight Henry, Dickie Gravois, Bryan Batt, Ashley Dyke, Kelsey Scott, Cameron Zeigler

Filmul spune povestea lui Solomon Northup, un negru, care traieste in New York in perioada dinaintea Razboiului civil din SUA. Intr-o zi Solomon primeste o oferta de a castiga mai multi bani, la propunerea angajatilor unui circ si pleaca, fara sa isi anunte sotia. A doua zi se trezeste drogat, legat si inchis intr-o celula, a unor negustori de sclavi pe un vapor care mergea spre New Orleans. Timp de 12 ani, Solomon ramane sclav. Ajutat de catre canadianul Samuel Bass, acesta ii trimite o scrisoare sotiei lui Solomon in care o anunta ce s-a intamplat. Solomon este trimis la plantatia unui avocat alb, a carei familie l-a avut candva sclav pe tatal barbatului si l-a eliberat si contacteaza autoritatile pentru a-l elibera pe Solomon.

 

 

 

21:00 CINEMAX

Femeile secolului XX (Dramă, SUA, 2016) Cu: Lucas Jade Zumann, Greta Gerwig, Elle Fanning, Annette Bening, Billy Crudup

Filmul este o dramă, regizat și scris de Mike Mills. Filmul este axat pe viața din California de Sud a anilor 1970 și bazat în mare parte pe copilăria lui Mills. Principalele roluri fiind jucate de: Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig, Lucas Jade Zumann și Billy Crudup. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la New York ca eveniment principal, pe 8 octombrie 2016 și a fost lansat in cinematografe pe 28 decembrie 2016, de către A24. Filmul a fost nominalizat la doua premii Globul de Aur, cel mai bun film – muzical sau comedie și cea mai bună actriță pentru Annette Bening, precum și pentru cel mai bun scenariu original la Oscar 2017.

+0 -0
se încarcă...