VINERI

0

22.30 ANTENA 1

Comoară Naţională (acţiune, SUA 2004) Cu: Nicolas Cage, Sean Bean, Diane Kruger, Jon Voight, Justin Bartha

Benjamin Franklin Gates este un bărbat care şi-a petrecut toată viaţa căutând o comoară despre care, azi, puţini mai sunt cei care cred în ea. Este vorba de comoară Templierilor, care se crede că ar fi fost ascunsă în America. De şase generaţii, familia Gates încearcă să o descopere folosindu-se de indiciile lăsate de Părinţii Fondatori ai Americii. De această dată, Ben Gates are o cheie a misterului. Ştie că există o hartă a comorii chiar pe spatele Declaraţiei de Independenţă. Din păcate, ceea ce ştie el au aflat şi alţii, printre care cel mai aprig duşman al lui. Ben se confruntă cu o dilemă teribilă. Fie că trebuie să fure cel mai sfânt simbol american din locul unde se află păzit de un echipaj şi de un sistem de securitate de nivel 1, sau să lase preţiosul document şi comoara în mâinile vânătorilor de comori pentru care scrupulele nu există nici măcar ca termen de dicţionar. Gates desfăşoară o cursă contra cronometru împotriva duşmanilor şi, culmea, împotriva autorităţilor. Alături de el este prietenul Riley, un „vrăjitor” în de-ale tehnicii de vârf şi atrăgătoarea, dar neştiutoarea Abigal Chase, muzeograf specializat în conservare la Arhivele Naţionale Americane.

17:30 CINEMAX

Hanna (Acțiune, SUA, 2011) Cu: Saoirse Ronan, Eric Bana, Cate Blanchett, Tom Hollander, Olivia Williams

Hanna (Saoirse Ronan) este o adolescentă care deține toate calitățile de care are nevoie pentru a deveni un soldat deștept: putere, rezistență și inteligență. Toate aceste atuuri au fost valorificate de tatăl ei (Eric Bana), un fost agent CIA, care și-a crescut fiica undeva în sălbăticiile Finlandei, antrenând-o pentru a deveni asasinul perfect. Viața ei nu a avut nimic în comun cu aceea a unui adolescent, însemnând instrucție în fiecare zi, astfel încât să devină cea mai bună. Acum, ea este trimisă de către tatăl ei în misiune în Europa. Pe urmele sale se află un agent nemilos care, de asemenea, are propriile secrete (Cate Blanchett). Când se apropie de finalul misiunii, Hanna are revelații în ceea ce privește existența ei și, neașteptat, începe să își pună întrebări în legătură cu umanitatea sa.

23:45 HBO

J. Edgar (Dramă, SUA, 2011) Cu: Leonardo DiCaprio, Naomi Watts, Armie Hammer, Josh Lucas, Judi Dench

Pelicula lui Clint Eastwood explorează viața publică și privată a uneia dintre cele mai puternice, controversate și enigmatice personalități a secolului XX. “J. Edgar” vorbește despre viața lui J. Edgar Hoover (Leonardo DiCaprio), omul despre care se spune că a făcut din FBI ceea ce este astăzi: o organizație eficientă de luptă contra criminalității organizate. El a fondat FBI în anul 1935 și a rămas director al acestei instituții până în 1972, când a murit. Astfel, aproape 50 ani, J. Edgar a fost insultat, venerat sau admirat. Dar, în spatele ușilor închise, el ascundea secrete care i-ar fi distrus imaginea, cariera și chiar viața. Cu o carieră cufundată în scandal și o viață privată controversată, legendarul director al FBI și-a păstrat postul de deținător al secretelor țării (dar și al acelora proprii) până la moartea sa din anul 1972.

16:15 PRO CINEMA

Amintiri dureroase (dramă, SUA, 1999) Cu: Jane Seymour, Bruce Davison, A Martinez, David Keith, Amanda Barfield

Rebecca Blake, o femeie foarte atrăgătoare, duce o viaţă liniştită în San Pedro, California, împreună cu soţul ei, Joe. Într-o zi, pe când se află într-un magazin, leşină în momentul în care vede un copil, care, fără niciun dubiu, îi aminteşte de cineva cunoscut. Însă, Rebecca trăieşte o adevărată stare de incertitudine când o femeie pe care o întâlneşte pe stradă din pură întâmplare, o salută şi i se adresează cu “Abbie”. Dorind să facă lumină în viaaa ei, Rebecca o întreabă de unde o ştie şi astfel află cum s-au cunoscut. Împreună cu soţul ei, face o călătorie în oraşul natal al lui “Abbie”, unde descoperă că a mai avut o familie despre care nu-şi mai aminteşte absolut nimic.

+0 -0
se încarcă...