luni, decembrie 5, 2022
AcasăPublicitateComunicat PNL: Măsuri concrete PNL: MESE CALDE pentru bătrânii noștri și pentru...

Comunicat PNL: Măsuri concrete PNL: MESE CALDE pentru bătrânii noștri și pentru persoanele aflate în dificultate financiară!

Aproape 12.000 de botoşăneni cu venituri reduse vor beneficia zilnic de o masă caldă!

Guvernul PNL vine în sprijinul persoanelor defavorizate acordându-le tichete sociale pentru hrană caldă. Prin prefectură, instituția care reprezintă Guvernul în teritoriu au fost făcute toate demersurile către primării pentru ca cele 11.830 de persoane identificate în judeţul Botoşani să beneficieze de mese calde pe bază de tichete sociale, pe suport electronic. Practic, categoriile defavorizate vor primi un card cu care, pe perioada sezonului rece îşi vor putea procura hrană caldă de la restaurantele şi pensiunile partenere în acest program. Cele 193 de unități care pregătesc și servesc/livrează mese calde și care au acceptat să intre în acest program vor avea obligaţia să  livreze hrana caldă la domiciliul beneficiarilor.

Botoşănenii care vor primi acest ajutor lunar, în valoare de 180 de lei, sunt cei care au împlinit vârsta de 75 de ani, care beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii. De asemenea vor beneficia şi persoanele fără adăpost, inclusiv persoanele sau familiile care au fost evacuate din locuinţe şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.
Începând de miercuri, reprezentanţii primăriilor din judeţ sunt aşteptaţi la Prefectura Botoşani pentru a ridica plicurile sigilate cu cardurile valorice care vor trebui să ajungă la beneficiari în cel mai scurt timp.

”Bătrânii noștri și orice persoană sau familie aflată în dificultate financiară, mai ales în contextul epidemiologic actual, sunt sprijiniți de Guvernul PNL să depășească mai ușor aceste vremuri dificile pe care le traversăm. Sunt MĂSURI CONCRETE pe care le luăm pentru botoșăneni, pentru români.  Menționez faptul că primăriile, prin serviciile de asistență socială au obligaţia să înmâneze personal aceste tichete sociale, pe suport electronic, beneficiarilor, fie că beneficiarii se deplasează la primărie sau sunt nevoiți angajații să se deplaseze la locuința beneficiarilor”, a declarat senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani.

Acest program, gândit şi aplicat de Guvernul PNL se concretizează prin creșterea calității vieții persoanelor dezavantajate sau marginalizate. La nivel naţional, valoarea totală a proiectului este de 640.000.000 lei, din care 544.000.000 lei, cofinanţare de la Uniunea Europeană.

Departamentul de Comunicare al PNL Botoșani

Realizat de TekIT Web Electronics SRL cod AEP 11200025

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-0.7 ° C
1.6 °
-1.1 °
92 %
2.2kmh
100 %
lun
-0 °
mar
2 °
mie
6 °
joi
5 °
vin
6 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Că se fac poze cu toate ocaziile e normal, știm. De ce nu sunt puse pe facebook doar alea care trebuie e enigma.

EDITORIAL

O glumă atribuită unui mare bio-fizician spune că dacă ai creștetul capului în apropierea ușii de la cuptor și picioarele într-un lighean cu apă...

GÂNDUL ZILEI

Are, pe lângă tupeu Şi studii aprofundate, C-a aplicat în liceu Ce-a-nvăţat în facultate... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...