Comunicat NOVA Apaserv

17.09.2021

Referitor la situaţia dificilă în care s-a aflat S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani, privind multitudinea de avarii din ultimile zile, în municipiul Botoşani, menţionăm că acestea s-au produs din cauza conductelor afectate de gradul avansat de uzură, cu o vechime de peste 40 de ani.
Precizăm că, din cele cincisprezece avarii înregistrate în ultima săptămână, trei au fost majore şi dificil de identificat (de pe str. Împărat Traian, Bucovina, B-dul Mihai Eminescu), deoarece pierderile de apă au fost preluate de reţeaua de canalizare, ceea ce a dus la întârzierea remedierii acestora şi repunerea sistemului în funcţiune cu o decalare a timpului preconizat.
De asemenea, menţionăm faptul că în ultimii ani, din 400 Km de reţea de apă din municipiul Botoşani, s-au înlocuit aproximativ 80 km. Conductele fiind foarte vechi cedează în permanenţă, diminuând astfel eforturile operatorului de a asigura furnizarea apei în regim normal tuturor abonaţilor.
Înţelegem nemulţumirile create pe fondul acestei situaţii dificile, dar asigurăm utilizatorii că, în pofida dificultăţilor financiare majore ale societăţii, depunem în permanenţă toate eforturile necesare pentru asigurarea serviciilor de alimentare cu apă/canalizare la parametri normali.

Director General,
ing. Liviu – Nicolae Ştefan

 

 

Deja ai votat!