sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăPublicitateUn an şi jumătate pentru montarea celor două semafoare inteligente propuse de USR!

Un an şi jumătate pentru montarea celor două semafoare inteligente propuse de USR!

Consilierii USR din Consiliul Local Botoşani au propus în 2021 instalarea a doua semafoare inteligente menite să fluidizeze traficul şi să elimine din blocajele ce apar pe două dintre arterele municipiului: Bulevardul Mihai Eminescu şi Calea Naţională. Semafoarele trebuiau să fie montate în zona Muzeului Judeţean şi cea a BRD şi ajutau ca traficul să fie întrerupt de mai puţine ori de pietoni, creându-li-se timpi speciali de aşteptare şi traversare. În aprilie 2021 amendamentul USR la hotărârea de buget a fost aprobat în unanimitate, consilierii locali recunoscând, astfel, cu toţii, că traficul rutier la Botoşani are nevoie de modernizări serioase.

În februarie 2022 primarul anunţa, printr-un comunicat de presă, că s-a finalizat o licitaţie pentru proiectarea şi instalarea celor două instalaţii rutiere. Valoarea investiţiei a crescut de la 180.000, cât a fost propusă iniţial, la aproape 300.000 de lei, iar termenul de finalizare anunţat în februarie era de 120 de zile.

Au trebuit 420 de zile pentru ca investiţia să fie finalizată, adică de două ori mai mult timp, luni în care s-a prelungit traficul devenit infernal în Botoşani, mai ales în luna august, când mulţi botoşăneni se întorc din străinătate să-şi vadă familiile. Însă, de la adoptarea hotărârii de CL şi până la punerea în aplicare a trecut un an şi jumătate.

USR Botoşani salută punerea în funcţiune a celor două instalaţii rutiere, dar nu poate să nu acuze ritmul greoi în care se mişcă aparatul primăriei atunci când e vorba despre investiţii de strictă necesitate.

„Îl tot auzim pe domnul primar că vorbeşte despre smart-city-uri de câţiva ani, dar din păcate, metehnele sunt aceleaşi. Să instalezi două semafoare într-un an şi jumătate, cu o hotărâre de CL aprobată şi finanţată! Probabil nu a convenit că propunerea a venit de la consilierii USR, dar asta nu arată decât că este tributarul vechilor obiceiuri ale politicienilor PSD şi PNL, care au ţinut acest oraş în urmă, care au pus piedici dezvoltării doar pentru a fi la putere.”, este declaraţia consilierului Marcel Gheorghiţă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
-0.3 ° C
1.6 °
-0.6 °
90 %
0.5kmh
65 %
sâm
1 °
Dum
2 °
lun
0 °
mar
2 °
mie
4 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...