Record mare

Judeţul Botoşani are cel mai nordic cuib de barză din patrie, au conchis niscai specialişti. După cum vă puteţi închipui, acesta este meritul de necontestat a lui nea Costică cel Neputincios, preşul cejeului, care a lăsat în paragină drumurile judeţului de la care ia salar barosan, astfel încât în nord numai berzele şi elicopterele Smurdului mai pot ajunge în condiţii de siguranţă. Tot datorită lui este de aşteptat o creştere a natalităţii şi o scădere a migraţiei forţei de muncă, asta tot în nord şi tot din motive de lipsă şuşăle. Lucrurile se vor schimba curând, cel puţin din punctul de vedere al natalităţii, iar asta nu pentru că nea Costică va repara vreun centimetru de drum, ci pentru că pleacă berzele la căderea toamnei. Dar sunt şi veşti bune, tot legate de drumuri: la anul vine primăvara iar berzele se vor reîntoarce.

Deja ai votat!

2 COMENTARII

  1. Ei vezi stimabile , de ce in unele situatii a lumii contemporane sunt de stimat socialistii , astia in majoritatea cazurilor inlocuiau neputinciosii iar jecmanitorii erau ascunsi ani buni la puscarie si averile confiscate . In statul nostru , in noua orinduire de 29 de ani se constituie o clasa de burjui , conform standardelor capitaliste moderne , de unde aceasta clasa dominatoare ca eram mai toti egali , a reiesit majoritatea din ……………………. vedem rezultatele si concluziile si le trage fiecare .

  2. Nea Costiica sau “presul cejeului” este si deceptia mea, ca si a multora. Omul este cam demult obosit, ii miroase a pensie si nu mai vrea sa faca nimic pentru judet. Dar il apreciez pentru un singur lucru: macar a fost capabil sa urmeze cursurile unei universitati la zi, sa se faca intelectual prin studii cu pregatire intensa, nu cumparand diploma de bacalaureat (!), de licenta, de master. Cu siguranta ca a fost un hidrolog bun, in acest domeniu fiind pregatit. Dar, odata ce a inaintat in varsta, e posibil sa- si fi pierdut interesul pentru a mai fi util societatii. Interesul lui e acum starea lui de sanatate, familia, nepotii… O.K. E pe tusa. Si e si corect sa fie asa. Dar nu e corect sa fie presul tampitilor “intelectualizati” peste noapte!!!
    Dar ceilalti pe care i- am mai avut ce- au facut la cejeu in afara de invarteli in foloase proprii? La fel si in cazul primariilor si CL. Ce se vede prin oras, prea putin zgariat p- ici, pe colo. Iar la nivel de judet chiar jenant. In 29 de ani s- a dormit in papuci pur si simplu cand a fost vorba sa se faca ceva pentru Botosani. Dar s- au ingrosat conturile si s- au inmultit vilele hotilor.