Debut în forţă pentru Simona Halep

Românca a început cel mai important turneu al anului cu o victorie.

 

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a debutat cu o victorie la Turneul Campioanelor de la Singapore, 6-2, 6-4 cu americanca Madison Keys, ieri, în primul meci al competiţiei, în cadrul Grupei Roşii.

Românca a început şi de data aceasta cu o victorie Turneul Campioanelor, după ce în 2014, când a jucat finala, a învins-o pe Eugenie Bouchard, iar anul trecut a dispus de Flavia Pennetta.

Keys, debutantă la WTA Finals, a început perfect, cu un as şi a luat primul ghem al meciului. Halep a egalat situaţia şi a reuşit apoi un break (2-1), a urmat un ghem luat la zero, un break „alb”, românca reuşind 13 puncte consecutive, astfel că scorul a ajuns la 5-1. Keys a reuşit să mai ia un ghem, dar Simona a încheiat setul cu 6-2, în 27 de minute.

Manşa secundă a fost mai echilibrată, dar Halep a avut două şanse de break în chiar primul ghem, luat în cele din urmă de americană. Halep a egalat, 1-1, după ce a salvat o minge de break, dar Keys a făcut 2-1, profitând de alte două mingi de break ratate de româncă. Halep a apelat la antrenorul Darren Cahill, iar apoi imediat a luat un ghem la zero (2-2). Simona a reuşit un break (3-2), urmat de un ghem „alb” (4-2). Roade au dat şi discuţiile dintre Keys şi antrenorul său, Thomas Högstedt, Madison egalând (4-4), după singurul său break din acest meci. Simona însă nu a cedat şi a făcut imediat rebreak, încheind meciul cu 6-2, 6-4, în 69 de minute.

Halep a avut în acest meci doar cinci mingi direct câştigătoare, faţă de 16 ale adversarei. Keys a făcut însă enorm de multe greşeli neforţate, 41, faţă de numai 12 ale Simonei.

 

Halep: „Îmi doresc să câştig fiecare meci”

 

Simona Halep susţine că meciul a fost mai dificil decât a părut la prima vedere. „Mereu e aşa cu Madison. E foarte puternică, serveşte foarte bine, parcă loveşte fiecare minge cu 150 km/h, aşa că e dificil. Trebuie să mă adaptez, să am forţă în picioare şi să o fac să se mişte”, a declarat Halep.

Finalistă în 2014 la Singapore, Simona ştie că e important să înceapă cu o victorie. Mai ales că face parte din grupa liderului mondial, Angelique Kerber. „E un turneu special pentru toată lumea, am amintiri frumoase de aici, din 2014. Îmi amintesc acel meci cu Serena. Mereu e o plăcere să joc aici. Dau de fiecare dată totul şi chiar îmi doresc să câştig fiecare meci pe care îl joc aici”, a mai spus Halep.

Halep, numărul patru mondial şi a treia favorită la WTA Finals, o conduce acum pe Keys cu 5-1 în meciurile directe. Keys a învins, în 2014, în primul tur la Sydney, cu 6-1, 6-4, iar apoi au urmat cinci victorii ale româncei, în 2014, în turul doi la Roma, cu 5-7, 6-0, 6-1, şi anul acesta, în optimi la Wimbledon, cu 6-7 (5), 6-4, 6-3, în finală la Montreal, cu 7-6 (2), 6-3, în sferturi la Wuhan, cu 6-4, 6-2, şi acum la Singapore.

Deja ai votat!