spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăSportMeci al FC Botoşani suspectat de blat la pariuri

Meci al FC Botoşani suspectat de blat la pariuri

 

Arbitrii de la partida cu Amkar Perm ar fi fost condusă de o brigadă românească ce a dictat repetarea unui dintre cele două penalty-uri acordate.

 

Cea mai clară victorie obţinută de FC Botoşani în turneul de pregătire din Antalya, 3-0 cu Amkar Perm, formaţie clasată pe locul 6 în prima ligă din Rusia, este suspectată de blaturi la pariuri.

Federbet, agenţia mondială de monitorizare a pariurilor, reclamă modificări nefireşti ale cotelor la partide disputate în ultimele nouă zile în Cipru şi Turcia în care au evoluat Astra Giurgiu, CFR Cluj, Pandurii Târgu Jiu şi FC Botoşani, relatează gsp.ro. Plecând pe firul informaţiei, reporterii români au descoperit că trei arbitri activi şi unul retras, toţi români, s-au dat drept sloveni, turci sau bulgari şi au luat decizii incredibile în meciuri amicale disputate de echipele româneşti în Cipru şi Turcia. Adică în cele cinci meciuri suspecte sau dictat trei penalty-uri ratate de români şi toate repetate de arbitri, într-o manieră neverosimilă.

Partida grupării locale încriminată de Federbet, FC Botoşani – Amkar Perm, ar fi fost o brigadă 100% românească, dar s-a dat de altă naţionalitate. Centralul a dat două penalty-uri echipei lui Leo Grozavu, al doilea penalty fiind acordat în minutul 45+6. Vaşvari a ratat al doilea penalty ,dar arbitrul a dictat, în mod uluitor, repetarea. Herghelegiu a transformat a doua oară, iar arbitrul a fluierat finalul primei reprize. „Cota pentru 2,5 goluri s-a prăbuşit la un moment dat la live, adică în timpul meciului”, au explicat cei de la Federbet pentru jurnaliştii de la gsp.ro.

Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani, susţine că nu a simţit nimic necurat la meciul cu Amkar Perm şi spune că gruparea locală a fost doar „oaspete” de organizarea meciului ocupându-se formaţia rusă. „Chiar e incredibil dacă s-a petrecut aşa ceva. Nu am cuvinte. Arbitrii vorbeau în engleză cu jucătorii celor două formaţii pe teren. Sunt convins că se vor face investigaţii şi că acest caz va fi analizat. Cei vinovaţi să plătească. Noi chiar nu avem niciun amestec în treaba asta”, a declarat Şfaiţer.

Arbitrul partidei ar fi fost centralul Dan Petre. După ce a primit poza de la jurnaliştii gsp.ro pentru a confirma sau infirma dacă este el sau nu, Dan Petre nu a mai răspuns la telefon. Ulterior, a blocat numărul de telefon al jurnalistului cu care a discutat.

Şeful Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Dâmboviţa din ultimul sfert de secol, Emil Tudor, l-a recunoscut, însă, în pozele de la meci. „E Dan Petre. Ce caută el acolo? Pentru pariuri? Să ştiţi că el nu e uşă de biserică”, a declarat şeful fotbalului dâmboviţean.

Organizatorul turneului din Antalya al FC Botoşani este Anatoli Şarpe, un cetăţean moldovean. Contactat de reporterii de la gsp.ro, acesta a spus că arbitrii partidei ar fi fost „turci”. De fapt arbitrii care erau „turci” în Antalya, în urmă cu opt zile, în Cipru, erau „sloveni”, şi au condus partida CFR Cluj – Ufa.

Conform regulamentului Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), un arbitru poate pleca în străinătate pentru un meci amical doar cu acordul CCA. Cei trei arbitri activi şi fostul arbitru nu aveau acordul nimănui. „Ştim despre subiect şi facem propria cercetare. În momentul în care lucrurile se confirmă, vom discuta situaţia în Comisia Centrală şi vom lua decizia care se impune”, a comentat Alexandru Deaconu, vicepreşedintele CCA.

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...