Cristian Balaj somat de Comisia Centrală a Arbitrilor

0

 

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) îi cere lui Cristian Balaj să aleagă între calitatea de analist pe probleme de arbitraj şi cea de observator de arbitri la Liga III-a.

Pe 2 februarie 2017, Cristian Balaj a depus o cerere prin care solicita aprobarea de a face parte doar din lotul de observatori pentru Liga a III-a, începând cu returul campionatului 2016/2017, menţionând şi că, din februarie 2017, va avea un contract de colaborare cu televiziunea Dolce Sport, urmând să fie specialist şi analist în probleme de arbitraj.

„În şedinţa Comisiei Centrale a Arbitrilor din 21 februarie 2017, analizând cererea, membrii comisiei au considerat că performanţele obţinute de domnul Balaj în cariera de arbitru îl recomandă pe acesta să fie observator în toate cele trei eşaloane de fotbal profesionist din România, Liga I, Liga a II-a şi Liga a III-a. Totuşi, în analiza cererii, membrii CCA au ţinut cont şi de precedentele existente deja, dar şi de solicitarea Comitetului Executiv din data de 18 iunie 2012. Atunci, membrii Comitetului Executiv al FRF au constatat necesitatea modificării regulamentelor astfel încât oficialii din arbitraj să nu mai poată comenta sau analiza în spaţiul public deciziile şi performanţele arbitrilor… Prin aprobarea cererii domnului Balaj s-ar fi creat un precedent, practic orice observator din România, de la nivel naţional, ar fi putut să analizeze în media prestaţiile arbitrilor”, se arată într-un comunicat al CCA.

Membrii Comisiei conduse de grecul Kyros Vassaras mai susţin că CV-ul îl recomandă pe Cristian Balaj să fie observator la Liga I, Liga a II-a şi Liga a III-a şi spun că speră ca fostul mare arbitru să renunţe la calitatea de analist TV pe probleme de arbitraj pentru cea de observator.

De remarcat că Andrei Vochin şi Vlad Munteanu, angajaţi ai FRF, au liber să apară şi ca analişti sportivi la TV.

 

Deja ai votat!