duminică, iulie 14, 2024
AcasăSportMoruţan a dat pasă de gol la naţională

Moruţan a dat pasă de gol la naţională

 

Tânărul mijlocaş al FC Botoşani a jucat o repriză pentru „tricolorii mici” şi a pasat la primul gol marcat de George Puşcaş.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

 

Puştiul minune al FC Botoşani, Olimpiu Moruţan, şi-a făcut debutul într-un meci oficial la naţionala de tineret cu o pasă de gol. Titular în reprezentativa pregătită de Daniel Isăilă, Olimpiu Moruţan, a contribuit la victoria tricolorilor” cu 2-0 în deplasarea din Liechtenstein în primul meci din cadrul Grupei 8 de calificare la Campionatul European. Ambele goluri au fost marcate de George Puşcaş.

La doar 18 ani, Olimpiu Moruţan a avut o evoluţie foarte bună, jucătorul botoşănean fiind autorul centrării la primul gol marcat de George Puşcaş la ultima fază a primei reprize. După gol, Moruţan s-a îndreptat şchiopătând spre mijlocul terenului şi astfel, la pauză, a fost înlocuit cu Andrei Ciobanu. „Am vorbit cu Moruţan şi l-am felicitat pentru evoluţia avută. Trebuie să ţinem cont de faptul că el vine şi după o accidentare şi Daniel Isăilă nu a dorit să-l forţeze, protejându-l. În cele 45 de minute a avut foarte multe realizări. Practic de el depinde dacă va deveni o prezenţă obişnuită la naţională. Eu am convingerea că aşa va fi, deoarece este un copil liniştit, care îşi vede interesul”, a declarat Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani.

În jocul din Liechtenstein, Daniel Isăilă a mizat: pe formula Radu – Cr. Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Radu – Casap (min. 77 Oaidă), Dulca – Ol. Moruţan (min. 46 Ciobanu), I. Hagi (cpt.) (min. 69 Fl. Coman), Al. Măţan – G. Puşcaş.

Meciul cu Liechtenstein a reprezentat debutul în campania de calificare la Euro 2019, competiţie care se va desfăşura în Italia şi San Marino. Următorul meci al selecționatei U21 va fi pe 1 septembrie, în Bosnia Herţegovina, formaţie care în această seară a pierdut, 0-1, în deplasarea din Elveţia.

Tragerea la sorţi a preliminariilor s-a desfăşurat la finalul lunii ianuarie, la Nyon. Selecţionata României, formată din fotbalişti născuţi începând cu 1 ianuarie 1996 a fost repartizată în Grupa 8, alături de Portugalia, Elveţia, Ţara Galilor, Bosnia Herţegovina şi Liechtenstein.

Preliminariile au început în luna martie a acestui an, urmând a se încheia în noiembrie 2018, odată cu disputarea meciurilor de baraj. La turneul final se califică direct câştigătoarele celor nouă grupe, în timp ce patru ocupante ale locurilor secunde cu cel mai bun punctaj vor disputa un play-off. Echipele care se vor impune în meciurile de baraj merg, de asemenea, la Campionatul European.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer senin
36.5 ° C
37 °
36.1 °
19 %
2.8kmh
0 %
Dum
34 °
lun
39 °
mar
40 °
mie
39 °
joi
37 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La banii ăștia, normal că nu mai dau rest  aparatele.

EDITORIAL

Oamenii sunt adesea atrași de idei autoritare deoarece sunt deranjați de complexitate. Nu le place divizarea. Preferă unitatea. O avalanșă bruscă de diversitate -...

EPIGRAMA ZILEI

De-ar ști cucul să vorbească Cine nu l-ar fi-ntrebat De prin zona femeiască: -Zi-mi, pe unde-ai mai umblat?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...