Scandal de la barajul pentru Cupa Mondială

0

Selecţionerul Hondurasului, Jorge Luis Pinto, nu a ezitat să critice FIFA, calificând drept „inuman” intervalul foarte redus dintre cele două meciuri de baraj cu Australia, contând pentru calificarea la Cupa Mondială de fotbal din 2018, informează agenţia Reuters.

Barajul intercontinental dintre Honduras, ocupanta locului 4 în zona CONCACAF, şi Australia, câştigătoarea barajului din zona Asia, urmează să se dispute luna viitoare. Hondurienii vor juca pe teren propriu, în prima manşă, programată pe 9 noiembrie, după care se vor deplasa la Sidney, în vederea returului care va avea loc pe 14 noiembrie.

Fără legătură directă între Honduras şi Australia, „Los Catrachos” vor fi nevoiţi să facă o escală la Los Angeles pentru a putea ajunge la antipozi. „Este inuman din partea FIFA să programeze cele două partide atât de aproape una de cealaltă, cu o călătorie atât de lungă între ele”, a declarat Pinto pentru presa din ţara sa.

Selecţionerul Hondurasului recunoaşte, însă, că echipa sa are un mic avantaj faţă de Australia, în condiţiile în care va disputa primul meci în faţa propriilor suporteri. „Nu va trebui să facem două călătorii, lucru care ne-ar fi afectat, cu siguranţă. În schimb, Australia va trebui să vină aici şi să dispute meciul, iar apoi să se întoarcă acasă, ceea ce este mai obositor”, a mai spus Jorge Luis Pinto.

+0 -0
se încarcă...