Scandal de la arbitraj

0

Edi Iordănescu, antrenorul principal al formaţiei Astra Giurgiu, a acuzat în termeni duri arbitrajul piteşteanului Cătălin Popa la meciul pierdut de echipa sa pe teren propriu cu FC Voluntari, scor 2-3, meci disputat în runda a XV-a a Ligii I.

Iordănescu jr a spus că maniera lui Popa a fost una „şmecherească” şi a lăsat să se înţeleagă că ar fi un complot împotriva formaţiei pe care o pregăteşte, mulţi fiind deranjaţi de parcursul pe care Astra Giurgiu are în acest campionat. „După experienţa din Bulgaria, mi-am dorit să fiu mai echilibrat în comentarii, în comportament. Dar sunt lucruri care mă supără foarte tare. N-am vrut să creez alibiuri pentru jucători, dar mă deranjează. Noi suntem printre singurele echipe care n-a primit niciun penalty. Am pierdut printr-un penalty în faţa unei echipe care a ajuns de două ori la poartă. A fost o manieră şmecherească. S-au strâns multe greşeli împotriva noastră. Probabil că mulţi nu anticipau acest parcurs bun al nostru. Poate că nu facem destulă audienţă… E senzaţia mea că nu avem locul acolo în primele şase”, a declarat Iordănescu la Telekom Sport.

Autorul golului doi al Astrei în acest meci, Alex Ioniţă a fost mult mai echilibrat în declaraţii, preferând să se abţină de la comentariile legate vis-á-vis de arbitraj.

„Nu ştiu sigur dacă a fost penalty… Cred că ar trebui să fim mai atenţi în apărare, pentru că în atac n-am stat rău. Adversarii ne iau în serios, am reuşit să construim o echipă competitivă în timp foarte scurt”, a afirmat Ioniţă.

De partea cealaltă, Claudiu Niculescu, antrenor FC Voluntari, s-a rezumat să comenteze doar evoluţia echipei sale. „Am jucat în faţa unei echipe cu un parcurs extrem de constant până acum. Ştiam ce meci ne aşteaptă. Ne-a ieşit până la urmă. A fost un meci spectaculos. Nu mi-a plăcut că am făcut multe greşeli în defensivă şi am permis Astrei să ne marcheze două goluri. Totuşi, am avut puterea de caracter să revenim şi să câştigăm. Sunt trei puncte care contează în economia clasamentului. Dar trebuie să uităm de acest meci”, a spus tehnicianul ilfovenilor, care deja se gândeşte la meciul din Cupa României şi din etapa următoare: „Ne aşteaptă un meci dificil la Sibiu în Cupa României. Vreau să ne apărăm blazonul pentru că suntem câştigătoarea trofeului. În plus, le transmit băieţilor încă de pe acum: această victorie nu are nicio valoare dacă nu reuşim să o legăm cu o victorie viitoare cu Juventus Bucureşti”.

Claudiu Niculescu este convins că va fi foarte greu ca echipa sa să ajungă în play-off, dar spune că va lupta pentru acest obiectiv. „Nu trebuie să ne gândim departe, ci doar la prezent. Doar la iarnă vom putea spune cu exactitate la ce nivel suntem şi ce obiectiv vom avea”, a conchis Niculescu.

În urma înfrângerii cu FC Voluntari, Astra Giurgiu a rămas cu 24 de puncte şi nu va părăsi locurile de play-off la sfârşitul acestei etape.

Deja ai votat!
se încarcă...