Muguruza, zdrobită de Pliskova

0

Duelul dintre urmăritoarele lui Halep s-a încheiat repede, cu victoria cehoaicei.

 

Karolina Pliskova (locul 3 mondial) s-a impus ieri, în al doilea meci de la Turneul Campioanelor. Sportiva din Cehia a trecut fără drept de apel, scor 6-2, 6-2, de Garbiñe Muguruza (locul 2 mondial) şi şi-a asigurat câştigarea grupei. Ostapenko, fără victorie în primele două partide, nu mai are şanse de calificare.

Numărul trei mondial a reuşit un nou meci perfect, după ce în prima partidă îi cedase doar patru game-uri lui Venus Williams. Cu două victorii în minimum de seturi din primele două confruntări, Pliskova şi-a asigurat matematic câştigarea grupei. Ea va urma să joace în semifinale cu locul doi din grupa Simonei Halep, independent de rezultatul partidei cu Ostapenko. Totuşi, fiecare punct e important în dorinţa de a deveni numărul unu mondial, astfel că Pliskova va fi cu siguranţă determinată în faţa letonei.

 

Venus Williams, câştigă duelul generaţiilor

 

În celălalt meci al zilei de ieri, jucătoarea americană de tenis Venus Williams a învins-o ieri pe letona Jelena Ostapenko, scor 7-5, 6-7 (3), 7-5, la capătul a trei ore şi 14 minute.

Venus Williams, (locul 5 mondial), în vârstă de 37 de ani, este cea mai vârstnică participantă la Turneul Campioanelor şi singura dintre cele opt protagoniste care l-a şi câştigat, în 2008. Jelena Ostapenko, locul 7 mondial, are 20 de ani şi este debutantă în acest turneu.

În primul său meci de la această competiţie, Venus Williams fusese învinsă duminică de Karolina Pliskova cu un categoric 6-2, 6-2.

Ostapenko a pierdut şi ea primul meci, înclinându-se în faţa spaniolei Garbiñe Muguruza, scor 6-3, 6-4. Jucătoarea letonă nu mai are de calificare în semifinale. Astfel, în ultimul meci din grupa albă vor lupta mâine pentru locul secund în grupă Garbiñe Muguruza şi Venus Williams. Ambele au o victorie şi o înfrângere până acum, astfel că învingătoarea va merge în „careul de aşi”.

Deja ai votat!
se încarcă...