vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSportO nouă identitate pentru naţională

O nouă identitate pentru naţională

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a lansat, ieri, în cadrul unui eveniment, noua identitate de brand a echipei naţionale, prezentând cu această ocazie şi noile echipamente de joc ale primei reprezentative a României.

Blazonul de pe tricoul jucătorilor este o reinterpretare a stemei naţionale într-o manieră modernă, dinamică: un scut pe care este scris România şi cinci cadrane care corespund celor cinci provincii româneşti, concentrate în jurul unui pentagon negru asemănător celui de pe mingea de fotbal.

Noile echipamente create de sponsorul tehnic al FRF au fost prezentate de către trei fotbalişti ai echipei naţionalei Under-19, Andrei Vlad, Andrei Sîntean şi Andrei Truşescu. Atât la primul, cât şi la al doilea tricou al primei reprezentative, se menţin culorile galben şi roşu, iar tricoul portarilor îl vom găsi în trei culori diferite: negru, violet şi verde. „În curând, echipa naţională va împlini un secol de istorie tumultuoasă. În această perioadă tricoul României a devenit un simbol atât pentru jucători, cât şi pentru suporteri. De astăzi, «tricolorii» au propriul blazon cu care vor intra pe teren, care va fi o chemare la unitate şi la dăruire. Pentru că doar împreună putem fi mai buni şi doar împreună putem câştiga”, a spus Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.

La lansare, Vlad Dragomir, jucător din noua generaţie a „tricolorilor”, a primit simbolic tricoul cu blazon de la Adrian Mutu, golgeter all-time al echipei naţionale, la egalitate cu Gheorghe Hagi.

Prezent la eveniment, selecţionerul Cosmin Contra a afirmat: „Mă bucur foarte mult că noul drum pe care l-a început echipa naţională coincide cu acest nou echipament şi această nouă identitate. Ştiţi că am fost, sunt şi voi fi mereu un luptător, de aceea cred că va conta foarte mult pentru jucători să poarte cu şi mai multă mândrie acest tricou cu blazonul României şi să lupte în fiecare secundă pentru toţi românii”.

Selecţionerul speră ca jucătorii să fie conştienţi că reprezintă suporterii români de fiecare dată când intră pe teren. „Încercăm după lansarea acestui nou blazon să transmite o mai mare responsabilitate. Îmi doresc ca jucătorii să fie conştienţi că reprezintă suporterii români de pretutindeni şi să nu uite că acest tricou al naţionalei înseamnă foarte mult. Eu vreau să calific echipa naţională la Euro 2020. Locul în clasamentul mondial vine de la sine. Când ne vom califica vom urca şi în clasamentul FIFA”, a conchis Contra.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...