spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSportGrigor Dimitrov a câştigat Turneul Campionilor

Grigor Dimitrov a câştigat Turneul Campionilor

Tenismanul bulgar este învingătorul surpriză al turneului de la sfârşitul anului, care a reunit cei mai buni jucători ai lumii.

 

Grigor Dimitrov a câştigat Turneului Campionilor (ATP Finals), după ce l-a învins în finală pe belgianul David Goffin, cu 7-5, 4-6, 6-3, duminică seară, la Londra. Dimitrov, care astăzi a devenit, în premieră, numărul trei mondial, a cucerit cel mai important titlu din cariera sa, după două ore şi 30 de minute de joc.

A fost prima finală din istoria Turneului Campionilor disputată între debutanţi la această competiţie, Goffin fiind rezervă la ediţia de anul trecut. Ultimul debutant care a câştigat titlul a fost spaniolul Alex Corretja, contra compatriotului său Carlos Moya, în 1998, când finala s-a jucat la Hanovra.

Tenismanul bulgar se gândeşte deja la sezonul viitor. „Acum încerc să realizez ce am reuşit. Voi discuta cu echipa mea, vom reevalua anul întreg, o să vedem ce am făcut şi ce putem îmbunătăţi. Desigur, unul din principalele mele obiective, acum, este să câştig un Mare Şlem, pentru că este unul din visele mele. Şi cred că, pas cu pas, mă apropii. Am avut bune rezultate în trecut, dar trebuie să fiu mai constant, să-mi cresc nivelul de joc la aceste evenimente. Desigur, este o reuşită extraordinară, dar pot încă să dau mai mult”, a afirmat Dimitrov.

Sportivul bulgar a declarat că în finala cu Goffin a fost „un pic obosit”. „Am jucat mai multe meciuri consecutive împotriva unor adversari foarte puternici. Dar eu cred că pe parcursul întregii săptămâni, am menţinut un nivel de joc superior. Ştiam că David va încerca ceva nou, că va fi agresiv şi nu mă va lăsa să-mi fac jocul aşa cum îmi doream. Dar am depăşit situaţia, mi-am impus să fiu mai agresiv ca de obicei şi am reuşit să câştig. Am fost un pic nervos la finalul meciului, dar cred că era normal. Acum, mă bucur pentru reuşita mea”, a mai spus Dimitrov.

Dimitrov (26 de ani, 6 ATP), al şaselea favorit, are acum 5-1 în meciurile directe cu Goffin (26 ani, 8 ATP), cap de serie numărul şapte, în circuitul ATP. Bulgarul a câştigat în 2014 în turul al treilea la US Open şi anul acesta, în sferturi la Australian Open, în finală la Sofia, şi în grupă la Turneul Campionilor, cu 6-0, 6-2, Goffin învingând, tot în 2017, la Rotterdam, în sferturi. Dimitrov mai are şi trei victorii la turnee challenger şi futures.

Anul 2017 a fost cel mai bun din cariera lui Dimitrov, care a obţinut patru titluri, la Brisbane, Sofia, primul său titlu ATP World Tour Masters 1.000 , la Cincinnati, şi acum ATP Finals.

Belgianul Goffin şi-a trecut în palmares două trofee anul acesta, la Shenzhen şi Tokyo, dar sezonul nu s-a încheiat pentru el, deoarece în weekend-ul următor va juca finala Cupei Davis, contra Franţei.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...