Misiune dificilă pentru FC Botoşani

0
Josip Soljic (S), de la ACS Poli Timisoara, lupta pentru balon cu Ovidiu Morutan (D), de la FC Botosani in timpul meciului de fotbal din etapa a XVIII-a a Ligii 1, disputat pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara, vineri, 17 noiembrie 2017. EMANUEL TITUS ILIESI / MEDIAFAX FOTO

Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoşani, a declarat ieri în cadrul conferinţei de presă, premergătoare confruntării cu CS „U” Craiova de mâine seară, de pe „Municipal”, că orice punct pe care elevii săi îl vor aduna în campionat va cântări mult în economia clasamentului final în acest an.

Tehnicianul a afirmat că se aşteaptă la un meci infernal contra oltenilor şi a spus că jocul va sta sub semnul echilibrului. „Pentru noi fiecare meci devine foarte important şi trebuie să spunem că nu ne aşteaptă meciuri uşoare de acum. Ne propunem întotdeauna victoria. Chiar dacă suntem cu şanse puţine într-un joc, noi tot pentru victorie ne pregătim. Important este orice punct. În situaţia noastră, orice punct contează. Cred că va fi un joc de mijlocul terenului, un joc echilibrat, în care noi nu ne asumăm mare riscuri şi cred că şi Craiova va face acelaşi lucru”, a declarat Costel Enache.

 

Obiectiv: 40 de puncte

 

Tehnicianul a ţinut să-şi laude elevii pentru felul în care s-au prezentat atât la meciuri, cât şi la antrenamente şi a spus că aceştia au forţa de a acumula punctele necesare pentru a atinge bariera de 40 de puncte în clasament până la finalul acestui an. „Mă bucură consecvenţa cu care ne prezentăm la meciuri, pentru că avem o serie de şase jocuri pozitive ca şi rezultat. Sunt băieţii capabili să facă minuni şi mai mari decât atât, dar nu la minuni ne aşteptă. Noi aşteptăm ca lucrurile să fie cele reale cu nivelul nostru, cu ceea ce facem noi la antrenamente, cu ceea ce ne dorim de la joc. Trebuie subliniat că nu suntem singuri. Fiecare echipă are obiective, se pregăteşte”, a mai spus Costel Enache.

Partida FC Botoşani – CS „U” Craiova, meci contând pentru etapa a XIX-a a Ligii I se va juca mâine, de la ora 20:45, pe Stadionul „Municipal”.

Înaintea acestui meci botoşănenii sunt pe locul 4 cu 32 de puncte, în timp ce oltenii se află pe locul 3 în clasament cu 36 de puncte.

 

Deja ai votat!