vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSport„Stejarii” nu renunţă la luptă

„Stejarii” nu renunţă la luptă

Oficialii naţioanlei de rugby au anunţat că vor lupta până la capăt pentru a nu rata calificarea la Mondialul din Japonia.

 

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby (FRR), Alin Petrache, spune că în ciuda înfrângerii suferită în faţa Spaniei, naţionala de rugby a României va continua să lupte pentru a ajunge la CM 2019 din Japonia. „Şansele de calificare directă la Cupa Mondială din Japonia au scăzut foarte mult, dar vom lupta în continuare prin metodele de calificare rămase ca să ajungem la această competiţie de la care nu am lipsit niciodată. Acest meci ratat modifică mult programul naţionalei pentru acest an. Vom face o analiză cu staff-ul naţionalei despre prestaţia noastră din acest meci. Le mulţumesc jucătorilor pentru dăruire. Rămâne totuşi o şansă minimă de a ne califica direct, în funcţie de rezultate. Vom trage linie după ultimul meci şi vom vedea atunci”, a declarat Alin Petrache, potrivit site-ului FRR.

La rândul său, antrenorul galez Lynn Howells, a declarat că Spania este principala favorită acum la calificarea directă la CM 2019 din Japonia, dar că mai sunt meciuri până la finalul competiţiei şi că trebuie aşteptate rezultatele care vor veni. Potrivit selecţionerului, România este obligată să câştige cu punct bonus partidele cu Rusia şi Belgia, arătând că în cazul în care va ajunge la un meci de baraj cu Samoa, „stejarii” sunt în stare să câştige confruntarea. „Am demonstrat că putem câştiga cu Samoa, am învins-o în noiembrie 2017 în meci test la Bucureşti (17-13). O putem face. Dar poate nu ajungem acolo”, a spus Howells.

Referitor la meciul de duminică, acesta a afirmat că nu l-a surprins agresivitatea gazdelor, ci de faptul că „stejarii” nu au jucat. „Spania a fost echipa mai bună. Ştiam că ei vor juca agresiv, în forţă, au făcut acelaşi lucru când au fost la Bucureşti anul trecut. Nu a fost o surpriză ce a făcut Spania, o surpriză a fost că România nu a jucat”, a spus Howells.

Căpitanul Mihai Macovei a felicitat Spania pentru rezultatul obţinut, recunoscând că a fost mai bună în meciul de duminică. „Noi aşteptăm următoarele două meciuri pe care trebuie să le câştigăm, apoi vom vedea ce se va întâmpla”, a punctat Macovei.

Naţionala de rugby a Spaniei a învins reprezentativa României cu scorul de 22-10 (13-3), în etapa a 2-a din Rugby Europe International Championship (REIC) 2018, într-o partidă disputată duminică la Madrid, „stejarii” păstrând doar şanse teoretice de a se mai califica la Cupa Mondială din 2019 din Japonia.

După primele două etape din REIC din acest an, pe primul loc se află Georgia (10 pct), urmată de Spania (8), Rusia (6) şi România (5).

România va continua campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia când, pe 3 martie, pe Cluj Arena, va întâlni Rusia, de la ora 16:00.

Pentru a fi siguri de accederea la CM 2019, Spania trebuie să treacă de mult mai slab cotatele Germania şi Belgia, astfel încât ibericii ar putea ajunge în grupele CM ca Europe 1, mai precis în grupa A, alături de Irlanda, Scoţia şi Japonia.

Potrivit FRR, „stejarii” se pot califica la Cupa Mondială din Japonia în urma rezultatelor pe care le vor obţine în sezonul 2017-2018, cumulat, astfel: dacă ocupa primul loc în Cupa Europeana a Naţiunilor 2017/2018, dacă se clasează pe locul 2, după Georgia, calificată deja direct de la Cupa Mondială din Anglia, dacă se clasează după echipa calificată direct şi se impune într-un meci cu Portugalia, câştigătoarea Rugby Europe Trophy şi apoi în barajul tur-retur cu Samoa, dacă se impune în turneul de recalificare din noiembrie la care vor mai participa Canada, Hong Kong/Coreea de Sud şi Kenya/Tunisia.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
nori împrăștiați
5.3 ° C
6.6 °
5 °
67 %
4.5kmh
36 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...