Mihaela Buzărnescu s-a calificat în optimile de la Birmingham

0
Mihaela Buzarnescu of Romania serves against Maria Sharapova of Russia in their women's singles first round match of the WTA 2018 Shenzhen Open tennis tournament in Shenzhen city, south China's Guangdong province, 1 January 2018. Maria Sharapova defeated Mihaela Buzarnescu 2-0.

Mihaela Buzărnescu (30 WTA) s-a calificat în optimile de la Birmingham, după o lecţie predată în decisiv adversarei sale.

Mihaela Buzărnescu îşi continuă parcursul pe iarbă, exact aşa cum l-a început săptămâna trecută, la Nottingham. Ajunsă acolo până în sferturile de finală graţie celor două victorii în set decisiv, înainte de a fi învinsă cu 2-0 de Naomi Osaka, bucureşteanca în vârstă de 30 de ani a dat start la Birmingham cu o a şaptea victorie în trei seturi din sezon, care o ajută să ajungă pe plus la raportul victorii / înfrângeri în setul trei pe 2018 (are şase înfrângeri în decisiv). A 30-a jucătoare a lumii a trecut de Timea Babos (36 WTA), scor 6-3, 4-6, 6-0, având procentaje net superioare la serviciu.

În optimi, Mihaela Buzărnescu o va înfrunta pe croata Petra Martic (45 WTA), cea care a reuşit una dintre cele două surprize ale primului tur de la Birmingham, învingând-o pe Coco Vandeweghe (SUA, 15 WTA, cap de serie 8), cu un categoric 6-3, 6-2, în 61 de minute de joc. Meciul Mihaela Buzărnescu – Petra Martic va încheia programul zilei de miercuri pe Terenul Central (aproximativ ora 18:00 în România) şi este o rejucare a unei partide din turul doi al calificărilor de la Wimbledon 2017 – adjudecată de croată cu 7-6(4), 6-3.

În sferturi, Mihaela Buzărnescu o poate înfrunta din nou pe Elina Svitolina, jucătoarea pe care o învingea cu 6-3, 7-5 în turul trei al turneului de la Roland Garros, în urmă cu mai puţin de o lună.

+0 -0
se încarcă...