Franţa s-a calificat chinuit în optimi

0

Reprezentativa Franţei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, aseară, după ce a învins cu mare dificultate selecţionata statului Peru cu scorul de 1-0 (1-0), pe Ekaterinburg Arena, în Grupa C a competiţiei. Unicul gol al partidei a fost înscris de Kylian Mbappe în minutul 34. Kylian Mbappe a devenit cel mai tânăr marcator al Franţei la o Cupă Mondială, la vârsta de 19 ani şi 183 de zilei, depăşindu-l pe David Trezeguet (20 de ani, 246 zile).

Peruanii nu mai au nicio şansă de a ieşi din grupe, dar pentru al doilea loc se bat Danemarca şi Australia, care au remizat ieri, 1-1.

„Les Bleus” au avut iniţiativa în prima parte a meciului, iar Pogba a şutat periculos pe lângă poartă. Varane a reluat cu capul din şase metri, dar balonul a trecut puţin pe lângă ţintă, iar apoi Griezmann a şutat pe direcţia lui Gallese, după o minge întoarsă de Giroud.

Prima oportunitate a sud-americanilor, care sunt la prima lor Cupă Mondială după 1982, a venit în minutul 31, când şutul lui Guerrero a fost respins de Lloris. A fost apoi rândul lui Mbappe să se remarce: în minutul 33, vedeta echipei PSG a încercat o reluare acrobatică cu călcâiul, fără efect, iar un minut mai târziu a trimis simplu în plasă mingea deviată de Alberto Rodriguez la şutul lui Giroud.

Peruanii au ieşit la joc şi au încercat să se apropie de poarta lui Lloris, fără prea mult succes. Echipa antrenată de Ricardo Gareca a controlat destul de autoritar repriza secundă, şi-a creat unele ocazii de gol, dar nu a reuşit să fructifice niciuna.

Peruanii au terminat cu o posesie a mingii superioară, 56%, dar au pierdut meciul.

+0 -0
se încarcă...