Fairplay-ul duce Japonia în optimi

0

Echipa Poloniei, care era deja eliminată, a învins-o cu scorul de 1-0 (0-0) pe cea a Japoniei, care s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia după acest meci care a avut loc ieri, la Volgograd, în Grupa H a competiţiei.

Fundaşul Jan Bednarek a reuşit, în minutul 59, singurul gol al unuia dintre cele mai slabe meciuri de la turneul final.

Japonia şi Senegal au avut câte patru puncte şi golaveraj 4-4, cele două echipe remizând în meciul direct, 2-2. Reprezentativa asiatică a terminat însă grupa pe locul doi, iar cea africană, pe poziţia a treia, configuraţia grupei fiind decisă de clasamentul fairplay. În caz de egalitate de puncte primul criteriu de departajare este golaverajul, iar apoi dacă egalitatea persistă se ia în considerare numărul mai mare de goluri marcate. Următoarele criterii de departajare sunt rezultatele directe, poziţia în clasamentul fairplay (în funcţie de cartonaşele galbene şi roşii primite), iar ultimul criteriu este tragerea la sorţi.

Japonia a primit patru cartonaşe galbene la acest turneu, faţă de cele şase cartonaşe galbene primite de Senegal.

Columbia, care a învins ieri Senegalul cu 1-0, a câştigat grupa, cu şase puncte, iar africanii au părăsit competiţia. Unicul gol al partidei a fost marcat de Yerry Mina (minutul 74), fundaşul echipei FC Barcelona.

„Leii din Teranga” veneau după 2-1 cu Polonia şi 2-2 cu Japonia. Meciul de la Samara a fost lipsit de spectaculozitate în prima sa repriză, când niciuna dintre echipe nu şi-a asumat riscuri, anihilându-se reciproc. Senegalezii au primit un penalty în minutul 17, după o intervenţie a lui Davinson Sanchez la Mane, dar arbitrul a revenit asupra deciziei după vizionarea reluărilor.

Repriza secundă a fost mai alertă, Columbia fiind obligată să caute victoria pentru a se califica, iar primele ocazii i-au aparţinut, în minutul 65 şutul lui Muriel fiind respins în corner de Koulibaly, pentru ca la faza următoare Falcao să trimită cu capul peste poartă.

„Los Cafeteros” au marcat tot în urma unui corner, executat de Quintero, când Yerry Mina s-a înălţat spectaculos şi a trimis cu capul în plasă, acesta fiind al doilea gol al său marcat în Rusia în două meciuri.

Echipa antrenată de Aliou Cisse a ieşit cu toate forţele la atac şi şi-a creat câteva oportunităţi, dar nu a reuşi golul care ar fi dus-o în optimi.

 

Clasamentul Grupei H

  1. Columbia 3 2          0          1          5-2       6
  2. Japonia 3 1          1          1          4-4       4
  3. Senegal 3 1          1          1          4-4       4
  4. Polonia 3 1          0          2          2-5       3
+0 -0
se încarcă...