Românce în finală la Eastbourne

0

Perechea formată din jucătoarele române de tenis Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu va juca finala de dublu a turneului WTA pe iarbă de la Eastbourne (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 852.564 dolari, după ce au învins, ieri, în penultimul act cuplul Nadia Kicenok (Ucraina)/Ekaterina Makarova (Rusia) cu 4-6, 6-0, 10-6. Româncele au obţinut victoria într-o oră şi 18 minute.

Begu şi Buzărnescu şi-au asigurat un cec de 26.435 dolari şi 305 puncte WTA, iar în finală vor înfrunta favoritele patru Gabriela Dabrowski (Canada)/Yifan Xu (China), care au trecut cu scorul de 6-7(4), 7-5, 13-11 de perechea Su-Wei Hsieh (Taiwan)/Arina Sabalenka (Belarus).

Begu are un titlu WTA la dublu câştigat în 2018, alături de Simona Halep, la Shenzhen, din totalul de şapte.

Buzărnescu are un titlu WTA cucerit anul acesta, alături de Raluca Olaru, la Strasbourg, şi finale jucate la Praga (alături de belarusa Lidia Morozova) şi la Nottingham (alături de britanica Heather Watson).

Begu şi Buzărnescu vor juca împreună şi la Wimbledon, primul turneu de Mare Şlem unde vor face echipă.

„Suntem bucuroase pentru această victorie. Întotdeauna e greu să joci pe iarbă, mai ales cu o pereche atât de solidă. Sunt mulţumită de cum am jucat. E bine să ai câteva meciuri înainte de Wimbledon”, a declarat Irina Begu, la finalul meciului.

„Cred că până la acest turneu am mai jucat împreună la dublu o singură dată, poate acum zece ani sau cam aşa ceva. Sunt foarte fericită că am reuşit să jucăm din nou şi poate vom mai juca în curând, de câteva ori. A fost foarte plăcut să joc cu ea (n.r. – cu Irina Begu)”, a spus şi Mihaela Buzărnescu.

+0 -0
se încarcă...