Franţa a trimis Argentina acasă

0

Franţa s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după ce a învins reprezentativa Argentinei cu scorul de 4-3 (1-1) în primul meci din optimile de finală. Pentru Franţa au marcat Griezmann (minutul 13 – pen.), Pavard (minutul 57), Mbappé (minutele 64 şi 68), iar pentru Argentina au înscris Di María (minutul 41), Mercado (minutul 48) şi Agüero (minutul 90+3).

În minutul 13, Antoine Griezmann a transformat o lovitură de la 11 metri acordată după un fault asupra lui Mbappé. Contrar cursului jocului şi pe fondul de relaxare al francezilor, în minutul 41, Ángel Di María a marcat cu un şut de la 30 de metri, direct în vinclul porţii apărate de Lloris.

Imediat după pauză, Argentina a dat senzaţia că şi-a adus aminte că este vicecampioană mondială şi a trecut în avantaj când Mercado a devit un şut al lui Messi. Numai că bucuria sud-americanilor nu a durat nici măcar zece minute, pentru că Pavard a prins un şut „bombă” din colţul careului, direct la vinclu porţii „albiceleştilor”.
La mijlocul reprizei secunde a intrat în scenă Kylian Mbappé. Mai întâi, în minutul 64, tânărul jucător al PSG a readus Franţa în avantaj cu un şut de la marginea careului mic, pentru ca patru minute mai târziu să dubleze avantajul gazdelor, după o pasă de la Giroud.
Golul din prelungiri, minutul 90+3, a lui Sergio Kun Agüero, a reprezentat o palidă consolare pentru echipa Argentinei, care se vede nevoită să plece acasă. Una peste alta „albiceleştii”, în frunte cu Messi, au făcut un Campionat Mondial modest.

+0 -0
se încarcă...