marți, aprilie 16, 2024
AcasăSportSupercupa merge în Ardeal

Supercupa merge în Ardeal

Campioana CFR Cluj a câştigat Supercupa României la fotbal, sâmbătă seara, după ce a învins-o pe „U” Craiova cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă seara, pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova.

CFR Cluj s-a impus prin golul marcat de Juan Culio (minutul 78 – penalty).

CFR Cluj şi-a trecut astfel în palmares a treia Supercupă a României, după cele din 2009 şi 2010, în timp ce „U” Craiova, deţinătoarea Cupei României, a jucat în premieră pentru acest trofeu.

La primul meci oficial al noului sezon, ardelenii au început mai avântat şi au avut primele ocazii de gol. Culio (minutul 7) a şutat la poartă, dar mingea l-a lovit pe coechipierul său Mailat. Apoi, noul portar al craiovenilor, italianul Pigliacelli a respins şutul lui Mailat la colţul lung, şi a scos de sub transversală cornerul executat cu efect de Deac.

Prima oportunitate a gazdelor a venit în minutul 14, când Gardoş a trimis peste poartă, după corner. Universitatea a avut apoi momente bune de joc şi a ratat incredibil în minutul 18 de două ori, Arlauskis respingând şutul lui Mitriţă, iar apoi Mureşan salvând de pe linia porţii reluarea lui Cicâldău.

În repriza secundă, CFR a controlat jocul, a părut că are mai multă energie, şi a fost aproape să deschidă scorul în minutul 61, când Vinicius a reluat periculos mingea cu capul, dar balonul a lovit bară la centrarea lui Deac din lovitură liberă. Culio (minutul 63) a fost găsit ideal de Omrani în careu, dar a fost deposedat.

CFR a primit penalty în minutul 77, la un fault stupid în careu comis de Răzvan Popa asupra lui Omrani, iar Culio a transformat cu siguranţă.

Craiovenii au căutat egalarea, dar Burlacu, în minutul 84 a fost blocat la şase metri de Hoban, iar Mitriţă a şutat peste poartă din lovitură liberă din marginea careului (minutul 90).

CFR a cerut alte trei penalty-uri, la un duel între Gardoş şi Ţucudean (minutul 9), la o intrare a lui Popa la Ţucudean (minutul 45+1) şi la o minge preluată cu mâna de Gardoş (minutul 90+3).

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
nori împrăștiați
10 ° C
12.7 °
9.4 °
88 %
1.6kmh
34 %
mar
27 °
mie
9 °
joi
6 °
vin
12 °
sâm
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Prefectul explică și la stânga și la dreapta cum e cu politica. Doamnele râd, că ambele-s de stânga.

EDITORIAL

Partidele politice și alianțele au dat publicității listele pentru alegerile europarlamentare, sunt 542 de candidați pentru 33 locuri. Știu că nu interesează pe nimeni...

EPIGRAMA ZILEI

Cazul e nemaipomenit Și m-a lăsat fără cuvinte : Primul din clasă la tocit Spun toți că-i ... brici la minte!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...