Nouă medalii europene pentru halterofilii CS Botoșani

Sportivii legitimaţi la secţia de haltere a Clubului Sportiv (CS) Botoşani au fost la înălţime la ediţia din acest an a Campionatului European de haltere, categoria cadeți şi juniori II (U15 şi U17), competiție ce se dispută în Italia la Milano
După debutul în forță pe are Andreea Cotruță (U15), a avut-o la categoria 53 kilograme, botoșăneanca reușind să cucerească toate cele trei medalii de aur de a această categorie cu 70 de kilograme la stilul smuls, 90 kilograme la aruncat și 160 de kilograme la total, Ralua Olaru şi Sabina Baltag au completat tzestera de medalii a botoşănecelor la Europeanul din Italia.
La fel ca şi Andreea Cotruță, şi Raluca Olaru şi+a trecut în palmares trei medalii de aur (U17) cu 82 de kilograme la stilul smuls, 99 de kilograme la stilul aruncat şi 181 kilograme la total.
Toto la U17, sportiva Sabina Baltag a cucerit două medalii de aur şi una de bronz. Botoăneanca a dat dovadă de multă determinare şi daruire, obţinând în urma unei competiţii care s-a decis la ultima încercare, două medalii de aur la stilul aruncat cu 102 kg şi total cu 177 kg, şi o medalie de bronz la stilul smuls cu 75 de kilograme, performanţa fiind realizată în limitele categoriei 53 de kilograme.
„ Imnul României s-a intonat în Italia de trei ori, fiind ascultat de zeci de naţiuni, datorita performanţei acestor sportivi botoşăneni! Felicitări Andreea Cotruţa, Sabina Baltag şi Raluca Olaru! Suntem mândri de voi!!! Felicitări antrenorilor Mircea Flămînd, Liliana Niculiţă, Alexandru Pintea şi Mihai Drescanu”, a declarat Andrei Amos, directorul adjunct al CS Botoşani.
Deja ai votat!