Medalii balcanice cucerite de canotorii botoşăneni

0

Canotorii botoşăneni pregătiţi de soţii Iulia şi George Bulie şi-au demonstrat din nou valoarea, de această dată la Campionatele Balcanice de juniori I şi II de la Plovdiv, Bulgaria. Adelina Vezeteu (junioară II) a cucerit medalia de aur în proba în care a concurat, iar Lebăda Damaris şi Amalia Bucu, ambele junioare I, şi Iulia Bălăucă (junioară II) se întorc în ţară cu medaliile de argint la gât. Cârmaciul bărcii feminine de 8+1 juniori I, medaliată cu argint, a fost botoşăneanul Emanuel Maftei, el beneficiind de modificarea de regulament de anul trecut care permite ca în probele cu cârmaci la feminin acesta să poată fi băiat şi invers la masculin.

„Sunt rezultate foarte bune şi mă bucur mult pentru ele. Adelina Vezeteu şi Iulia Bălăucă vor face pasul de la anul la junioare I, iar Amalia Bucu va părăsi CS Botoşani şi se va alătura Stelei pentru a concura în probele de tineret. De obicei, la întrecerile balcanice se fac şi experimente, iar fetele noastre de la juniori I, au concurat în probe pe care nu le-au pregătit. Dar şi aşa au obţinut rezultate bune, mai ales dacă ţinem cont şi de concurenţa pe care au avut-o”, a declarat antrenoarea CS Botoşani şi a lotului naţional, Iulia Bulie.

Adelina Florina Vezeteu a făcut echipă cu Larisa Andreea Bogdan şi s-au impus în proba de dublu vâsle, în timp ce echipajul de patru vâsle junioare II din care făcea parte şi Iulia Liliana Bălăucă a ocupat locul doi. Alături de sportiva botoşăneană au mai tars în barcă şi Cornelia Dumitriţa Tincu, Elena Diana Sută şi Andrada Maria Moroşanu.

La ultima participare pentru Clubul Sportiv Botoşani, Amalia Bucu a cucerit două medalii de argint. Una în proba de dublu vâsle junioare I, în care a făcut echipă cu Georgiana Simona Tătaru şi una în proba de patru vâsle, unde le-a avut partenere pe Georgiana Moroşanu, Gabriela-Diana Paraschiv şi Georgiana-Simona Tătaru. De anul viitor, Amalia Bucu va concura pentru Steaua. Cealaltă junioare I din Botoşani prezentă la Balcaniadă, Lebăda Damaris, în echipă cu Adriana Surupăceanu a terminat pe locul doi în proba de dublu rame.

Delegaţia României prezentă la Balcaniadă a cucerit 15 medalii: patru de aur, opt de argint şi trei de bronz. În clasamentul general pe naţiuni, România s-a clasat pe locul 2, după Grecia, dar înaintea Turciei, Serbiei, Bulgariei, Macedoniei şi Bosniei-Herţegovina.

 

Botoşăneni în pregătiri pentru Jocurile Olimpice de Tineret

 

Palmaresul botoşănencelor putea fi unul şi mai bun, dar trei dintre juniorii de top ai României, Tabita Maftei (prospăta campioană mondială de juniori I în proba de simplu), Alina Baleţchi şi Dorin Simion sunt în cantonament pentru întrecerile Jocurilor Olimpice pentru Tineret (JOT) de la Buenos Aires, din perioada 6-18 octombrie. „Întrecerile de la JOT sunt mai importante şi se vor disputa după un sistem inedit cu preliminarii în care se adună puncte şi care vor presupune întoarceri pe culoar, iar apoi vor urma seriile, semifinalele şi finalele care se vor disputa pe o distanţă mult mai scurtă decât în cursele tradiţionale, de numai 500 de metri. Aşa că am preferat ca cei trei să-şi continue pregătirile la Orşova”, a declarat Iulia Bulie.

La JOT sunt aşteptaţi 3.998 de sportivi din 206 de ţări cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani.

Delegaţia României va fi reprezentată de 32 de sportivi. Numărul componenţilor echipei olimpice are şanse să se mărească prin redistribuirile care vor avea loc în luna aceasta, fiecare ţară putând participa cu maximum 75 de sportivi la sporturile individuale şi cu maximum două echipe (una feminină şi una masculină).

+0 -0
se încarcă...