Halep părăseşte US Open în primul tur

0

Românca Simona Halep, liderul mondial al tenisului feminin, a fost eliminată ieri de jucătoarea estoniană Kaia Kanepi (44 WTA), în două seturi, 6-2, 6-4, în primul tur la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

Liderul WTA, câştigătoarea de la Roland Garros şi finalista Australian Open a părăsit prematur al patrulea Mare Şlem al anului, după o evoluţie cenuşie, departe de tenisul arătat recent, la Rogers Cup şi la Cincinnati, unde a ajuns în finală de fiecare dată.

Ieri, Halep a evoluat cu mingi la îndemâna adversarei, cu un joc fără agresivitate şi fără precizie, cu un serviciu moale şi fără să lupte pentru fiecare punct. Nefiind supusă la presiune şi nefiind mişcată pe teren, Kanepi, 181 centimetri înălţime, a fost cea care a dictat ritmul, ca dintr-un turn de control, cu minimum de efort, pentru că mingea i-a venit mai mereu într-o poziţie bună. La 33 de ani, estona este o jucătoare experimentată şi ştie cam toate loviturile. Ea a jucat când agresiv, mai ales la retur, cu mingi lungi şi către lateralele terenului, când a rupt ritmul cu scurte sau cu veniri al fileu. În plus, a servit impecabil şi nu i-a dat adversarei nicio oportunitate de break, în primul set.

Simona Halep a lăsat impresia în setul al doilea că poate reveni, dar ghemurile câştigate au fost mai degrabă obţinute pe scăderea nivelului sportivei din Estonia decât datorită creşterii jocului ei. Jucătoarea română a înregistrat cel mai slab parcurs în acest an la un Mare Şlem, pentru că nu a ştiut să profite de momentele favorabile venite din partea cealaltă a fileului şi nu a încercat niciun moment să lupte până la ultima picătură de energie, aşa cum a făcut-o de multe alte ori.

 

Kanepi: „Atuul meu a fost că am rămas agresivă”

 

La final, Kanepi a vorbit, vizibil emoţionată, despre succesul pe care puţini îl anticipau. „E o zi mare. Ieri (n.r. – duminică), mă gândeam că am învins o singură dată un număr unu şi că am o şansă. Atuul meu a fost că am rămas agresivă pe toată durata partidei”, a spus Kanepi.

Pentru prezenţa pe tabloul principal, Halep va primi 54.000 de dolari şi 10 puncte WTA. Simona Halep, care a câştigat în iunie, la Roland Garros, primul său turneu de Mare Şlem, este sigură că va rămâne în fruntea ierarhiei WTA după US Open.

Simona Halep este prima favorită principală care pierde în primul tur al US Open, în Era Open.

Anterior ediţiei trecute, Halep a mai fost eliminată în primul tur al US Open la prima ei participare, în 2010, când a fost învinsă de Jelena Janković din Serbia, locul 5 WTA atunci, cu scorul de 6-4, 4-6, 7-5 şi anul trecut când a pierdut în faţa Mariei Şarapova, scor 6-4, 4-6, 6-3. Cea mai bună performanţă reuşită de Halep la US Open a fost semifinala din 2015.

Halep s-a retras din turneul WTA de la New Haven (Connecticut), care a avut loc săptămâna trecută. Motivul retragerii sale a fost o accidentare la tendonul lui Ahile de la piciorul drept. Românca a avut în această vară câteva săptămâni intense în America de Nord, câştigând titlul la Montreal şi jucând finala la Cincinnati.

+0 -0
se încarcă...