Contraperfomanţă repetată după 15 ani

0

România nu va avea, pentru a doua oară în ultimii 15 ani, echipă în cupele europene. Ţara noastră s-a făcut de râs în Europa, în această vară, şi se va prăbuşi în clasamentul coeficienţilor.

Liga I a trimis patru echipe în preliminariile cupelor europene, dar în play-off au ajuns doar două formaţii. Viitorul fusese eliminată anterior de Vitesse, iar Craiova de o echipă mult mai puternică, Leipzig.

Salvarea urma să fie adusă de CFR şi FCSB, iar acestea plecau favorite în duelurile cu Dudelange şi Rapid Viena. Dacă clujenii au suferit o umilinţă istorică, fiind învinşi tur-retur de Dudelange, FCSB a sperat până la final că poate întoarce soarta calificării cu Rapid Viena.

Nu s-a întâmplat aşa, iar România nu va avea reprezentantă în grupele cupelor europene. Este a doua oară în ultimii 15 ani când se întâmplă asta, precedentul fiind reprezentat de sezonul 2015-2016. Din cele 80 de echipe rămase în grupele Liga Campionilor (32 de cluburi) şi Liga Europa (48 de cluburi), niciuna nu a fost atunci, ca şi acum, din România. FCSB şi Astra erau atunci echipele de care ni s-au legat ultimele speranţe, dar acestea au pierdut cu Rosenborg, respectiv Alkmaar.

Contra-performanţa de joi seară va însemna şi o prăbuşire în clasamentul coeficienţilor, în condiţiile în care scorul extrem de mic de anul acesta va fi împărţit la patru, numărul echipelor aflate la start. Cum la anul în stabilirea coeficientului va fi ştearsă stagiunea 2013-2014, sezon în care am adunat 6.875 de puncte (recordul din ultimii ani), lucrurile sunt teribile pentru formaţiile noastre.

+0 -0
se încarcă...