Şansă valorificată de Mădălina Hegheş

0

 Botoşăneanca Mădălina Hegheş şi partenerele sale din barca de patru rame au fructificat ultima şansă pe care au avut-o şi s-au calificat ieri în semifinalele Campionatului Mondial de canotaj de la Plovdiv, Bulgaria.

Mădălina Hegheş, Iuliana Buhuş, Mădălina Caşu şi Roxana Parascanu s-au clasat pe locul al doilea în recalificări cu timpul de şase minute, 30 de secunde şi 560 de miimi, la peste o secundă în spatele echipajului Olandei (de şase minute, 29 de secunde şi 300 de miimi).

De remarcat că timpul obţinut ieri este cu peste 16 secunde mai bun decât cel din calificările de luni, când cele patru românce au ocupat doar locul 5 în prima serie cu timpul de şase minute, 46 de de secunde şi 670 de miimi. „Ceva nu a mers în serii, dar au redresat în recalificări. Trebuie să ţinem cont că sunt încă tinere şi pot apărea oscilaţii de formă. Bine că au redresat-o şi că s-au calificat în semifinală. Au forţa de a ajunge între primele şase echipaje ale lumii şi de a se lupta pentru podiumul Mondial”, a declarat antrenoarea Iulia Bulie.

Tot ieri a ajuns în finală şi echipajul feminin de patru vâsle, alcătuit din Elena Logofătu, Georgiana Vasile, Nicoleta Paşcanu şi Simona Radiş, care a câştigat seria de recalificări cu timpul de şase minute, 18 secunde şi 920 de miimi.

În semifinale va trage şi botoşăneanul Ciprian Huc, care face parte din echipajul de patru rame masculin. În calificări, echipajul format din Mihai-Vasile Ţigănescu, Cosmin Pascari, Ştefan-Constantin Berariu şi Ciprian Huc a ocupat locul 2 în serie, obţinând astfel direct biletele pentru penultima fază a competiţiei.

În competiţie urmează să intre şi Viviana Bejenariu, care trage în barca de 8+1, cea care anul trecut a câştigat aurul mondial. Elisabeta Lipă, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj (FRC) aşteaptă un nou titlu din partea echipajului feminin de 8+1 al României, chiar dacă trei sportive, Mihaela Petrilă, Adelina Boguş şi Laura Oprea, s-au retras după ediţia de anul trecut a Mondialelor. „În barca de 8+1 avem două fete de 19 ani, deci ele au terminat junioratul abia anul trecut. Dar eu sper ca experienţa celorlalte fete să suplinească acest lucru şi mă aştept ca echipajul să se lupte din nou pentru titlul mondial”, a precizat preşedinta FRC.

România participă cu nouă echipaje alcătuite din 38 de sportivi la Campionatele Mondiale de la Plovdiv. „Nu cu toate echipajele avem pretenţii la medalii. Avem de la echipajele consacrate, care au demonstrat până acum că sunt în stare să se lupte pentru cea mai strălucitoare medalie. De la echipajele cu experienţă mai puţină vreau să acceadă în primul rând în finale, pentru că asta ne-ar da speranţe pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2020 a cât mai multor echipaje… Concurenţa este acerbă, dar sper ca norocul să fie de partea noastră şi să ne batem la medalii cu cât mai multe echipaje. Este greu, la Mondiale se câştigă medaliile la sutimi de secundă”, a conchis Lipă.

+0 -0
se încarcă...