spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSportGermania va găzdui Euro 2024

Germania va găzdui Euro 2024

Germania a fost aleasă drept gazda turnului final de fotbal al Euro 2024 câştigând în faţa contracandidatei Turcia, prin votul exprimat de membrii Comitetului executiv al UEFA reuniţi ieri la Nyon, scrie DPA.

Votul a fost exprimat după ce, timp de 15 minute, reprezentanţii celor două ţări candidate şi-au expus planurile pentru organizarea turneului şi după ce membrii Comitetului au studiat dosarele depuse şi evaluările tehnice.

În favoarea Germaniei au existat 12 voturi, Turcia primind doar patru, un vot fiind invalidat.

„Am avut două candidaturi extrem de puternice”, a spus preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, referindu-se la „două naţiuni fotbalistice”, înainte de a anunţa câştigătorul.

Germania a mai găzduit Euro 1988, iar München se află printre oraşele unde se vor disputa meciuri la ediţia din 2020. De asemenea, Germania a organizat două Cupe Mondiale, în 1974 şi 2006.

Germania oferă o infrastructură net superioară faţă de cea a turcilor – reţele de şosele, cale ferată şi linii aeriene bine puse la punct pentru vizitatori între oraşele gazdă. Referitor la candidatura Turciei, UEFA remarca: „transportul este bazat pe calea aerului, iar lucrările care trebuie desfăşurate în perioada dată de timp constituie un risc”. De asemenea, UEFA a subliniat faptul că „lipsa unui plan de acţiune în planul drepturilor omului” este un lucru îngrijorător în regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Philipp Lahm va fi conducătorul comitetului de organizare a Campionatului European din 2024. Fostul jucător al lui Bayern München, care a pus capăt carierei sale anul trecut, a adunat 113 selecţii în reprezentativa Germaniei, cu care a cucerit titlul mondial în 2014, la turneul final din Brazilia. Printre stadioanele pe care se vor juca meciuri la Euro 2024 se numără: Allianz Arena (Bayern München), Signal Iduna Park (Dortmund), Veltins Arena (Schalke 04).

Turcia ratează pentru a patra oară consecutiv obţinerea statutului de ţară gazdă a unui turneu final al Euro, ministrul pentru Tineret şi Sport, Mehmet Kasapoğlu, catalogând rezultatul votului drept unul „trist”. „Rezultatul este unul trist pentru UEFA şi pentru Euro 2024. Forţa noastră şi calitatea în ceea ce priveşte organizarea sunt evidente. Avem stadioane, avem facilităţi, ca ţară nu eram cu nimic mai prejos”, a spus Kasapoğlu.

Turcia se pregăteşte deja revanşă, una sportivă. „Cel mai bun răspuns pe care îl putem da e să luăm trofeul din Germania în 2024 şi să-l aducem în Turcia”, a scris Sertaç Komsuoğlu, membru în conducerea lui Fenerbahçe, pe Twitter.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...