La un punct de Euro

Selecţionata României este foarte aproape de obţinerea calificării la Campionatul European de fotbal Under-21 din 2019, după ce a învins formaţia Ţării Galilor cu scorul de 2-0 (0-0), aseară, în penultimul său meci din Grupa a 8-a a preliminariilor, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca.
„Tricolorii mici” s-au impus prin golurile marcate de Dennis Man (minutul 55) şi George Puşcaş (minutul 71) şi mai au nevoie de un singur punct, marţi, cu Liechtenstein, pentru a-şi asigura calificarea la turneul final din Italia şi San Marino.
La Cluj-Napoca s-a înregistrat cea mai mare asistenţă la un meci al naţionalei de tineret în ultimii 30 de ani, 12.588 spectatori, printre cei care i-au urmărit pe viu pe jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi numărându-se preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, dar şi foştii internaţionali Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu.
România a dominat jocul, dar nu şi-a creat prea multe ocazii de gol în prima repriză. Florinel Coman a ratat trei ocazii bune de gol, în minutul 9, când a şutat slab şi portarul Evans a prins, în minutul 16, când şutul său din marginea careului a fost blocat de un fundaş, şi în minutul 18, când portarul a respins mingea expediată de jucătorul echipei FCSB. O oportunitate bună a avut şi fundaşul Rus, care a reluat peste poartă centrarea lui Hagi jr (minutul 42).
„Tricolorii mici” au solicitat henţ în minutul 47, la o minge jucată cu mâna de Brandon Cooper în propriul careu, dar arbitrul nu a dictat nimic. Oaspeţii şi-au creat o ocazie din nimic, la o minge trimisă pe spate de Cooper, portarul Ionuţ Radu gafând, dar Paşcanu a respins de pe linia porţii. Ivan a irosit o ocazie mare de gol în minutul 53, după o lansare de excepţie de la Nedelcu, l-a driblat pe portarul Evans, dar a greşit şutul.
România a deschis scorul în minutul 55, când Coman a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, Rus a reluat balonul, iar Man a trimis în plasă din apropiere. Câteva secunde mai târziu, Ivan putea majora avantajul echipei noastre, după o angajare perfectă de la Hagi, dar a fost blocat de portar.
Oaspeţii au trecut pe lângă egalare (minutul 63), noul-intrat Connor Evans şutând în bara de la colţul scurt, după o combinaţie rapidă.
România a tranşat soarta partidei în minutul 71, când Puşcaş a pătruns pe partea dreaptă şi a şutat la colţul scurt din unghi. Până la final, „tricolorii mici” nu au mai forţat, galezii fiind cei care au căutat golul de onoare, dar Connor Evans (minutul 74) a reluat cu capul peste ţintă din faţa porţii, iar şutul lui Morrell (minutul 84) a fost prins de Radu.
Jucătorul FC Botoşani Răzvan Oaidă a fost introdus pe teren în minutul 90 în locul lui Ianis Hagi, în timp ce Olimpiu Moruţan a jucat 13 minute, schimbându-l pe Dennis Man.
România, singura echipă neînvinsă din grupă, ocupă primul loc, cu 21 puncte, urmată de Portugalia, 19 puncte, Bosnia-Herţegovina, 18 puncte.
Cele nouă câştigătoare de grupe merg direct la turneul final, în timp ce patru din cele nouă ocupante ale locurilor secunde, cele mai bune, vor disputa un play-off.

Deja ai votat!