joi, aprilie 18, 2024
AcasăSportLa un punct de Euro

La un punct de Euro

Selecţionata României este foarte aproape de obţinerea calificării la Campionatul European de fotbal Under-21 din 2019, după ce a învins formaţia Ţării Galilor cu scorul de 2-0 (0-0), aseară, în penultimul său meci din Grupa a 8-a a preliminariilor, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca.
„Tricolorii mici” s-au impus prin golurile marcate de Dennis Man (minutul 55) şi George Puşcaş (minutul 71) şi mai au nevoie de un singur punct, marţi, cu Liechtenstein, pentru a-şi asigura calificarea la turneul final din Italia şi San Marino.
La Cluj-Napoca s-a înregistrat cea mai mare asistenţă la un meci al naţionalei de tineret în ultimii 30 de ani, 12.588 spectatori, printre cei care i-au urmărit pe viu pe jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi numărându-se preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, dar şi foştii internaţionali Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu.
România a dominat jocul, dar nu şi-a creat prea multe ocazii de gol în prima repriză. Florinel Coman a ratat trei ocazii bune de gol, în minutul 9, când a şutat slab şi portarul Evans a prins, în minutul 16, când şutul său din marginea careului a fost blocat de un fundaş, şi în minutul 18, când portarul a respins mingea expediată de jucătorul echipei FCSB. O oportunitate bună a avut şi fundaşul Rus, care a reluat peste poartă centrarea lui Hagi jr (minutul 42).
„Tricolorii mici” au solicitat henţ în minutul 47, la o minge jucată cu mâna de Brandon Cooper în propriul careu, dar arbitrul nu a dictat nimic. Oaspeţii şi-au creat o ocazie din nimic, la o minge trimisă pe spate de Cooper, portarul Ionuţ Radu gafând, dar Paşcanu a respins de pe linia porţii. Ivan a irosit o ocazie mare de gol în minutul 53, după o lansare de excepţie de la Nedelcu, l-a driblat pe portarul Evans, dar a greşit şutul.
România a deschis scorul în minutul 55, când Coman a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, Rus a reluat balonul, iar Man a trimis în plasă din apropiere. Câteva secunde mai târziu, Ivan putea majora avantajul echipei noastre, după o angajare perfectă de la Hagi, dar a fost blocat de portar.
Oaspeţii au trecut pe lângă egalare (minutul 63), noul-intrat Connor Evans şutând în bara de la colţul scurt, după o combinaţie rapidă.
România a tranşat soarta partidei în minutul 71, când Puşcaş a pătruns pe partea dreaptă şi a şutat la colţul scurt din unghi. Până la final, „tricolorii mici” nu au mai forţat, galezii fiind cei care au căutat golul de onoare, dar Connor Evans (minutul 74) a reluat cu capul peste ţintă din faţa porţii, iar şutul lui Morrell (minutul 84) a fost prins de Radu.
Jucătorul FC Botoşani Răzvan Oaidă a fost introdus pe teren în minutul 90 în locul lui Ianis Hagi, în timp ce Olimpiu Moruţan a jucat 13 minute, schimbându-l pe Dennis Man.
România, singura echipă neînvinsă din grupă, ocupă primul loc, cu 21 puncte, urmată de Portugalia, 19 puncte, Bosnia-Herţegovina, 18 puncte.
Cele nouă câştigătoare de grupe merg direct la turneul final, în timp ce patru din cele nouă ocupante ale locurilor secunde, cele mai bune, vor disputa un play-off.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
7.5 ° C
7.8 °
5.5 °
94 %
0.5kmh
100 %
joi
7 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...