Enache își motivează echipa cu date statistice înaintea duelului din Ardeal cu Gaz Metan!

FC Botoșani va juca duminică în deplasare cu Gaz Metan Mediaș. Cu toate că în clasament distanța dintre cele două formații este foarte mare, ardelenii fiind pe locul 3 cu 20 de puncte în timp ce gruparea locală este pe locul 11 cu 12 puncte, jucătorii și antrenorii FC Botoșani sunt convinși că diferența dintre cele două echipe nu este cea din clasament.  

De altfel, tehnicianul FC Botoșani și-a motivat jucătorii înaintea duelului din Ardeal folosindu-se de statistică, comparând parcursul celor două echipe din acest sezon, dorind astfel să le demonstreze elevilor săi că doar ghinionul i-a privat să nu aibă mai multe puncte în clasament în urma celor 11 partide susținute în acest sezon.

„Mă uitam la statistică și la modul de a compara lucrurile. Golaverajul nostru este 14 la 14, Mediașul are un golaveraj 14- 15, ei au 20 de puncte și noi 12, cu un golaveraj mai bun și cu același număr de goluri marcate și am încercat să înțeleg unde de fapt se face diferența. N-am fost pragmatici ca în ultimul joc sau în multe jocuri din campionatul trecut. Am fost un pic mai naivi, am fost echipa care a vrut să joace fotbal, iar naivitatea asta ne-a costat oarecum deși lumea vorbește frumos la adresa noastră că am jucat deschis, că jucăm ofensiv. Putem lua în calcul și jocurile cu echipele care au jucat deschis, în jocurile în care și-au propus o victorie cu noi au fost în general câștigate de noi sau am ieșit pe plus în aceste jocuri. Vedem, să sperăm că statistica va confirma și în meciurile următoare”, a declarat Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoșani.

Deja ai votat!