Grupă infernală pentru „tricolori”

0
Grupă infernală pentru „tricolori”

Naţionala de fotbal a României a avut ghinion la tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2020, efectuată ieri, la Dublin.

„Tricolorii” vor evolua în Grupa F alături de: Spania, Suedia, Norvegia, Feroe şi Malta.

 

Contra, optimist

 

Selecţionerul Cosmin Contra a apreciat că „tricolorii” au avut parte de o grupă care „nu e nici cea mai grea, nici cea mai uşoară”. „ E clar să Spania nu mai trebuie să spunem de ea. Toate celelalte sunt echipe nordice. Am jucat cu Suedia un meci amical la Craiova, ştim forţa pe care o au, Norvegia o echipă în reconstrucţie, tânără, care a câştigat grupa din Liga Naţiunilor. Nu sunt două echipe uşoare, dar nici două echipe pe care să nu putem să le batem. Nu sunt deplasări uşoare. Trebuie să începem bine această campanie, indiferent de adversar. Sperăm să nu fie Spania în primul meci. E greu, dar nu imposibil. Vom face orice ca să ne calificăm din această grupă. Sperăm în grupa asta să nu pierdem, cum n-am pierdut în Liga Naţiunilor. Vom face tot ce depinde de noi să facem fericiţi românii şi să vină pe Arena Naţională să ne vadă la Campionatul European”, a declarat Contra.

 

Burleanu: „O grupă de nivel mediu”

 

De aceeaşi opinie este şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, care consideră grupa României drept una de nivel mediu. „Mi-am dorit foarte mult dă evităm Germania, după aceea Serbia, ceea ce s-a întâmplat. Nu putem spune că e nici cea mai uşoară grupă, nici cea mai grea. Cred că e o grupă de nivel mediu, cu trei echipe de nivel fotbalistic apropiat, Suedia, Norvegia şi noi. Şi Suedia, şi Norvegia au făcut două turnee de Liga Naţiunilor foarte bune. Cred că vom avea o dificultate în ceea ce priveşte calendarul competiţiei, pentru că distanţele sunt foarte lungi şi va conta şi acest lucru foarte mult. În acelaşi timp, cu nordicii ne-am descurcat mai bine decât cu ţările din Balcani, cu care am avut lupte grele, dificultăţi. Trebuie şi chiar cred că şi putem să ne calificăm”, a declarat Burleanu,

 

Doar două echipe se califică

 

La Euro 2020 se vor califica doar primele două clasate din fiecare grupă. Meciurile din preliminariile se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2019. Ultimele patru naţionale calificate la turneul final vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Naţiunilor, în martie 2020. Cele mai bune patru echipe din fiecare ligă dintre cele care nu obţin calificarea prin intermediul preliminariilor (repartizarea se face pornind de la Liga D spre Liga A, cu posibilitatea alocării locului unei echipe dintr-o ligă inferioară în eventualitatea în care toate celelalte sunt deja calificate) îşi vor disputa câte un loc la Euro. Se vor juca semifinale, într-o singură manşă, pe terenul echipei mai bine clasate în Liga Naţiunilor, şi finala (gazda va fi trasă la sorţi). Câştigătoarea play-off-ului fiecărei ligi va merge la Euro 2020.

Meciurile turneului final se vor desfăşura în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, în 12 ţări, Anglia, Azerbaidjan, Danemarca, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, România, Rusia, Scoţia, Spania şi Ungaria.

Arena Naţională din Bucureşti va fi gazda a patru meciuri de la turneul final de peste doi ani, trei partide din cadrul Grupei C (14, 18 şi 22 iunie) şi un meci din optimile de finală (29 iunie). Finala Euro 2020 va avea loc pe Stadionul Wembley” din Londra, în data de 12 iulie 2020.

 

+0 -0

se încarcă...