Franţa, regina Europei la handbal

0

Campioana mondială la handbal feminin, Franţa, a câştigat în premieră titlul continental, după ce a învins formaţia Rusiei cu scorul de 24-21 (13-12), aseară, la Paris, în finala Campionatului European. „Les Bleues” aveau trei medalii de bronz la Europene, în timp ce Rusia, campioana olimpică en titre, avea o medalie de argint şi două de bronz la Europene, după ce a pierdut finala din 2006.
Titlul continental aduce Franţei şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.
Franţa a câştigat meritat, deşi a pierdut-o în minutul 36 pe Allison Pineau, eliminată destul de uşor după ce mingea aruncată de la şapte metri de fosta jucătoare a echipelor Oltchim şi HCM Râmnicu Vâlcea a şters faţa portarului Ana Sedoikina.
Prima repriză a fost una echilibrată: deşi Franţa a condus cu 3-1, 4-3, 5-4 în debutul meciului, Rusia a avut 6-5, 7-6. Franţa a trecut apoi din nou la cârmă, cu 9-7, 10-8, iar la pauză avea avantaj minim, 13-12. Echipa antrenată de Olivier Krumbholz a pierdut-o pe Pineau, dar s-a desprins la 16-13 şi a rămas mereu la conducere pe tabela de marcaj, la unu, două sau trei goluri, câştigând în cele din urmă cu 24-21.

+0 -0
se încarcă...