sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăSportRomânia, învinsă în finala mică

România, învinsă în finala mică

Naţionala României a fost învinsă de echipa Olandei cu scorul de 24-20 (15-8), în meciul pentru locurile 3-4 la Campionatul European de handbal feminin – EHF Euro 2018 din Franţa, ieri, la Paris.

„Tricolorele” au ratat medaliile de bronz după o primă repriză foarte slabă, Olanda, vicecampioană europeană în urmă cu doi ani, reuşind să învingă din nou România după ce câştigase şi în grupele principale, cu 29-24.

România, lipsită de principala sa forţă ofensivă, Cristina Neagu, accidentată, a fost condusă cu 2-0 şi 3-1 în debutul partidei, a reuşit să egaleze, 3-3, dar au urmat patru goluri la rând ale olandezelor, care au controlat apoi restul primei reprize. Ecartul s-a mărit pe fondul impreciziei româncelor la finalizate şi la pauză Olanda conducea cu 15-8.

Diferenţa de pe tabelă a ajuns la opt goluri, 16-8, România având o perioadă de mai bine de zece minute fără gol înscris (până în minutul 36). Intrarea Mădălinei Zamfirescu în joc (ea a debutat la Euro 2018 cu acest prilej) a dinamizat jocul echipei României, care a reuşit cinci goluri consecutive, de la 21-13 la 21-18 (minutul 52), fapt care a dat speranţe. Olanda a rezistat însă pe finalul partidei şi nu a permis echipei antrenate de Ambros Martin la mai puţin de trei goluri. În final, medaliată cu bronz la Mondiale a câştigat cu 24-20.

Lois Abbingh a fost desemnată cea mai bună jucătoare a echipei Olandei în acest meci.

Obiectivul echipei României la Euro 2018 a fost clasarea pe unul din locurile 1-6. „Tricolorele” şi-au asigurat şi calificarea directă la turneul final al Campionatului Mondial din 2019, fără a mai fi nevoie să joace faza play-off.

România şi-a depăşit în Franţa performanţa reuşită la ediţia precedentă, locul 5, însă a rămas cu o singură medalie la Campionatul European, bronzul din 2010.

 

Jucătoarele, dezamăgite de ratarea podiumului

 

Handbalista Mădălina Zamfirescu a declarat că e importantă ocuparea locului 4 în Europa, dar reprezentativa şi-ar fi dorit mai mult. „Am pierdut pe greşelile noastre, din păcate atât s-a putut. Ar fi trebuie să mai dureze meciul să revenim complet. Am încercat să facem tot ce am vorbit, să luptăm pentru Neagu, pentru România, atât s-a putut. Nu poţi fi fericit după pierderea medaliei. Locul 4 e cel mai dureros, nu câştigi nimic. Contează mult că suntem în primele patru din Europa, dar ne-am dorit mai mult”, a declarat Mădălina Zamfirescu.

La rândul său, Cristina Laslo s-a declarat supărată după meciul de ieri, dar mulţumită în privinţa întregului parcurs la Europene: „Am fost la un pas de o medalie, dar echipa mai bună a fost Olanda. Cred că diferenţa s-a făcut în prima repriză. Am intrat bine în repriza a doua, iar după acest meci pot spune că s-a adunat multă experienţă pentru viitor. Strict despre rezultatul de azi (n.r. – ieri), sunt supărată, dar despre toată competiţia sunt mulţumită”.

Antrenorul Ambros Martin consideră că prima repriză a fost cheia meciului cu Olanda. „În atac am jucat cu frică, nu am găsit poziţiile bune de aruncare, iar Olanda a marcat bine pe contraatac. Am jucat mai bine, mai liber în repriza a doua, cu o apărare şi mai bună. Trebuie să fim însă mândri de ce am făcut pentru viitor. Ne-a lipsit Cristina, mai ales în atac, pentru că nu am mai marcat atât de mult fără ea. Ea nu e în teren doar să marcheze, ci şi pentru a pasa excepţional, iar asta ne-a lipsit mult”, a conchis selecţionerul României.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
6.9 ° C
7.2 °
5.5 °
95 %
1.4kmh
17 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...