spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăSportFotbal judeţean cu vedete de top!

Fotbal judeţean cu vedete de top!

Fotbalul judeţean este într-o continuă ascensiune. Astfel, mai bine de 60% dintre localităţile judeţului Botoşani au echipe de fotbal care activează în Liga a IV-a, Liga a V-a sau în competiţiile destinate copiilor şi juniorilor (A, B, C, D, E).

Potrivit datelor oficiale furnizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF), în acest moment în competiţiile oficiale organizate de forul condus de Bogdan Zanfirescu sunt 13 în Liga a IV-a şi 16 în Liga a V-a, în timp ce în cadrul competiţiilor destinate copiilor şi juniorilor (A, B, C, D, E) sunt 46 echipe.

În procente avem o acoperire fotbalistică la nivelul judeţului de 60%. În fiecare an ne preocupă acest lucru, purtăm discuţii cu factorii de decizie. Pe unii reuşim să îi convingem, pe alţii nu, dar problema majoră este lipsa copiilor din localităţile rurale, precum şi faptul că după majorat foarte mulţi iau calea străinătăţii. De asemenea s-au împuţinat acei „frumoşi nebuni” ai lumii fotbalistice judeţene, în jurul cărora se strângeau jucătorii echipelor, iar lipsa acestora pune în imposibilitate şi comunităţile locale de a găsi o persoană care să se ocupe de echipă”, a declarat Bogdan Zanfirescu, preşedintele AJF Botoşani.

AFC Viitorul Albeşti este campioană de toamnă în Liga a IV-a

Liga a IV-a a pornit la drum în acest sezon cu 14 echipe, însă pe parcurs, Viitorul Blândeşti s-a retras din campionat. În toamnă, la finalul primei părţi a campionatului, liderul Ligii a IV-a era AFC Viitorul Albeşti cu 30 puncte, urmată de ACS Inter Dorohoi cu 29 de puncte şi ACS Unirea Curteşti cu 24 puncte. Turul de campionat a fost foarte strâns până spre final când două dintre echipele favorite Transdor Tudora şi AS Pro Sport Vârfu Câmpului au pierdut puncte importante şi au cedat şefia clasamentului.

În Liga IV-a activează jucători cu vechi state în eşaloanele superioare ale fotbalului românesc, care odată trecuţi de prima tinereţe continuă să evolueze la echipele din judeţ. Prezenţa lor creşte nivelul valoric al campionatului, stârneşte un interes mult mai mare, aduce lumea la stadion şi nu în ultimul rând îi ajută pe cei care conduc destinele echipelor din judeţ să crească tinerii jucători şi să îşi asigure astfel viitorul fotbalistic.

La liderul campionatului, AFC Viitorul Albeşti echipă manageriată de Brăduţ Braşoveanu au evoluat în tur printre alţii Andrei Letos-ex FC Botoşani, Adrian Chica Roşa, golgheterul turului, care între timp a ajuns la FC II Botoşani, Sebastian Ursachi ex-Viitorul Constanţa sau Dinamo II.

A doua clasată la finalul turului, ACS Inter Dorohoi se laudă cu vedete ca Adrian Cososchi-ex.Poli Iaşi,Cetate Suceava sau FCM Dorohoi, Dorel Satco, ex-FC Botoşani.

La formaţia AS Prosport Vârfu Câmpului echipă clasat la finalul turului pe locul 6 cu 20 de puncte şi antrenată de tandemul Gabriel Chiţanu, în vârstă de 45 de ani şi Octavian Faier, de 41 de ani apărând cu succes în primul 11 la unele meciuri din campionat, evoluează printre alţii Ionuţ Matei ex-FCM Bacău, Poli Timişoara, FC Botoşani şi Voinţa Sibiu, jucător cu peste 100 de meciuri în liga 1, fratele acestuia Cosmin Matei ex- FCM Dorohoi, Mara Orăşanu, ex- FC Botoşani şi FCM Dorohoi.

Nu în ultimul rând, în campionatul judeţean evoluează şi fostul mijlocaş al FC Botoşani, Ceahlăul Piatra Neamţ, Cetatea Suceava, Unirea Slobozia sau Calatis Mangalia, Augustin Ivaşcă. Acesta este antrenor şi jucător la Transdor Tudora, echipă clasată pe locul 4 cu 22 de puncte după prima parte a campionatului, unde îi are elevi printre alţii pe Clement Pălimaru jucător cu multe meciuri în liga 1 pentru Poli Iaşi şi Alexandru Ghiviziu, care a evoluat pentru FC Botoşani şi FCM Dorohoi.

Două serii de Liga a V-a

Liga a V-a este formată din două serii a câte opt formaţii fiecare. După prima parte a campionatului, podiumul Ligii a V-a seria Nord este format din Independentul Darabani- 21 puncte, Speranţa Dumbrăviţa- 18 puncte şi Azurii Mileanca 15 puncte, în timp ce Seria Sud este condusă de FC Ripiceni cu 18 puncte, urmată de CS Dante Botoşani şi Spicul Iacobeni, ambele cu 16 puncte.

Demersuri pentru noi investiţii în fotbal

Unul dintre obiectivele pe care Bogdan Zanfirescu a declarat că le are în acest al doilea mandat al său în fruntea AJF Botoşani este ca, împreună cu echipa sa, să convingă comunităţile locale pentru a continua investiţiile în fotbalul judeţean.

Ne propunem să convingem comunităţile locale pentru a investi în infrastructura bazelor sportive, dezvoltarea, măcar la nivel de copii şi juniori, a unor cluburi în cât mai multe localităţi pentru ca aria de selecţie să poată creşte în orice colţ al judeţului, crearea de noi competiţii destinate în special tinerilor şi dezvoltarea fotbalului feminin”, a afirmat Bogdan Zanfirescu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...