„Colbi” fericit după ce a reușit minunea: „Eu mi-am impus salvarea de la retrogradare! E o performanță având în vedere situația în care am preluat echipa!”

0

Vespazian Colban a reușit minunea și a salvat FC II Botoșani de la retrogradare. Victoria pe care sateltiul a obținut-o în ultima etapă, scor 1-0 cu CSM Focșani, una dintre echipele redutabile ale seriei I a Ligii a III-a, a adus salvarea de la retrogradare a FC II Botoșani.

Ceea ce părea a fi o misiune de-a dreptul imposibilă a fost reușită de „Colbinho”. Deși a preluat echipa într-o situație ingrată, fostul decar al FC Botoșani a reușit să le insufle „puștilor” stelitului grupării locale dorința de victorie la fiecare meci și să le aducă o mentalitate sănătoasă, de a trata fiecare meci la victorie și de a-i determina să realizeze șansa uriașă pe care o au, de a ajunge într-un timp record la prima echipă.

„În momentul în care s-a apelat la mine nu mi-a impus nimeni ca obiectiv salvarea de la retrogradare având în vedere situația în care era echipa. Eu mi-am impus ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Sincer să fiu, nici eu nu m-am gândit că aș putea realiza obiectivul având în vedere că nu cunoșștan nici lotul, iar situația în clasament era jalnică, echipa având 11 puncte din care unul reușit cu echipele de pe locurile 1-11. Am luat-o pas cu pas și am scos maxim din fiecare meci. A contat enorm de mult că din cele 17 puncte câte am reușit să obțin împreună cu staff-ul meu, 14 puncte au fost obținute cu echipele clasate pe locurile 1-11. Dacă nu am fi obținut aceste puncte am fi retrogradat. Deși nu mi s-au cerut rezultate, ci doar să creștem jucători, le-am spus băieților că rezultatul e oglinda jocului și dacă joci bine nu poți pierde la infinit. Victoria cu Focșaniul din ultima etapă este una mare având în vedere că doar Buzăul, echipa care a promovat a reușit să-i învingă în acest an. Acum, tot ce îmi doresc este să creștem de la an la an și sunt convins că vom face lucuri frumoase la FC Botoșani”, a declarat Vespazian Colban, antrenorul principal al formației satelit a clubului.

+0 -0
se încarcă...