spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăSportPortugalia a câștigat prima ediție a Ligii Națiunilor!

Portugalia a câștigat prima ediție a Ligii Națiunilor!

Portugalia a învins pe „Estadio Dragao” din Porto reprezentativa Olandei cu scorul de 1-0 în prima finală a Ligii Națiunilor, cea mai nouă competiție înființată de UEFA.

Lusitanii şi-au adjudecat prima ediţie a Ligii Naţiunilor printr-un gol marcat în minutul 60 de Gonzalo Guedes după un assist al lui Bernardo Silva. De remarcat este că acesta a fost primul gol la echipa naţională pentru Guedes după un an şi două zile.

Portugalia a ajuns să joace ultimul act al competiției după ce s-a impus în dauna Elveției cu 3-1 într-un meci decis de unul singur de CR7, starul lusitan trecându-și în palmares în acest duel cel de-al 53-lea hattrick din carieră.

De partea cealaltă, Olanda a ajuns în ultimul act al primei ediții a Ligii Națiunilor după ce a scos în semifinale în prelungiri Anglia, scor 3-1, la capătul unui meci încheiat după 90 de minute la egalitate, 1-1.

Deși a fost creată pentru a înlocui jocurile amicale, Liga Națiunilor a avut o miză financiară imensă. Astfel, câștigătoarea, Portugalia, a primit o sumă totală de 10,5 milioane de euro, în timp ce echipa de pe locul secund, Olanda a încasat 9 milioane de euro.

Finala pentru locul 3 a revenit  Angliei care a trecut la Guimaraes de Elveția la loviturile de departajare, scor 6-5. La finele timpului regulamentar dar șidupă cele două reprize de prelungiri ale duelului arbitrat de românul Oviddiu Hațegan, scorul a fost 0-0.

Astfel, de pe locul 3, Anglia va încasa 8 milioane de euro, iar locul al patrulea, Elveția va încasa 7 milioane de euro.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
12.6 °
10.6 °
66 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...