Portugalia a câștigat prima ediție a Ligii Națiunilor!

0

Portugalia a învins pe „Estadio Dragao” din Porto reprezentativa Olandei cu scorul de 1-0 în prima finală a Ligii Națiunilor, cea mai nouă competiție înființată de UEFA.

Lusitanii şi-au adjudecat prima ediţie a Ligii Naţiunilor printr-un gol marcat în minutul 60 de Gonzalo Guedes după un assist al lui Bernardo Silva. De remarcat este că acesta a fost primul gol la echipa naţională pentru Guedes după un an şi două zile.

Portugalia a ajuns să joace ultimul act al competiției după ce s-a impus în dauna Elveției cu 3-1 într-un meci decis de unul singur de CR7, starul lusitan trecându-și în palmares în acest duel cel de-al 53-lea hattrick din carieră.

De partea cealaltă, Olanda a ajuns în ultimul act al primei ediții a Ligii Națiunilor după ce a scos în semifinale în prelungiri Anglia, scor 3-1, la capătul unui meci încheiat după 90 de minute la egalitate, 1-1.

Deși a fost creată pentru a înlocui jocurile amicale, Liga Națiunilor a avut o miză financiară imensă. Astfel, câștigătoarea, Portugalia, a primit o sumă totală de 10,5 milioane de euro, în timp ce echipa de pe locul secund, Olanda a încasat 9 milioane de euro.

Finala pentru locul 3 a revenit  Angliei care a trecut la Guimaraes de Elveția la loviturile de departajare, scor 6-5. La finele timpului regulamentar dar șidupă cele două reprize de prelungiri ale duelului arbitrat de românul Oviddiu Hațegan, scorul a fost 0-0.

Astfel, de pe locul 3, Anglia va încasa 8 milioane de euro, iar locul al patrulea, Elveția va încasa 7 milioane de euro.

+0 -0
se încarcă...