one × three =

A password will be e-mailed to you.

Recent la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Botoșani, s-a desfășurat examenul final de absolvire pentru obținerea Licenței UEFA ,,C”, în organizarea Comisiei Tehnice din cadrul Asociației Județene de Fotbal (AJF) Botoșani.

La eventiment a fost prezent și președintele AJF Botoșani, Bogddan Zanfirescu, iar din partea Școlii Federale de Antrenori  din comisie au  făcut parte și  Matei Petruț și Sandu Tăbîrcă, ultimul cu o experiență deosebită, întrucât a lucrat mulți ani in străinătate în special în fotbalul german dar a și colaborat cu staff-uri  experimentate cum ar fi cel al lui Christoph Daum pe când era la naționala României. Pe lângă rolul de evaluator la examen, Sandu Tăbîrcă a prezentat și o serie de aspecte metodologice de actualitate din fotbalul modern, fapt ce  a făcut ca această acțiune să aibă un impact deosebit în rândul candidaților.

„Printre absolvenți s-au regăsit printre alții Ionuț Matei fost fotbalist în Liga I și Andrei Patache de la FC Botoșani. Până la acest examen candidații  au finalizat un curs de bază care a conținut un număr de 60 de ore, după o programă stabilită de Școala Federală de Antrenori. La examenul de absolvire, cursanții au susținut o probă practico-metodică, prin care trebuiau să facă dovada stăpânirii cunoștințelor necesare conducerii  unei părți de lecție de antrenament, iar la proba scrisă au susținut un test grilă de 20 de întrebări ce vizau cunoștințe din fotbal”, a declarat profesor Tiberiu Honciuc, președintele Comisiei Tehnice care a coordonat grupa pe perioada cursului.

Acesta a precizat că posesorii Licenței UEFA ,,C” pot să-și desfășoare activitatea la nivelul compețiiilor județene (n.r. Liga 4, Liga 5 si Liga 6, copii și juniori) și că pe lângă cei amintiți mai sus în grupa de cursanți care a promovat examenul de absolvire s-au mai regăsit  Gabriel-Dinu Acsinte, Florin Calețca, Alin-Sorin Clim, Adrian Ghiorghiciuc, Dănuț-Gabriel Grosu, Tudorel Grădinaru, Ciprian Mascan, Alin Surghin și Constantin Zaharia,,

În altă ordine de idei, pe 21 octombrie 2019 în Botoșani vom organiza cursul de perfecționare al antrenorilor pe zona Moldovei în premiera la Botoșani prin FRF.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...