Botoșăneanca Adelina Budăi Ungureanu obține cu România a doua victorie la Campionatul European!

0

Cu botoșăneanca Adelina Budăi Ungureanu în mare formă, naționala feminină de volei a României a învins Estonia, scor 3-1 și a obținut astfel cea de-a doua victorie consecutivă în cadrul Grupei C a ediției din acest an a Campionatului European.

Cu toate că specialiștii se așteptau la o victorie la pas a „tricolorelor”, acestea au fost nevoite să se întrebuințeze serios în fața Estoniei, o debutantă la un turneu final de Campionat European, pentru a se impune și a păstra astfel șanse reale de calificare în fazele superioare ale competiției.

Victoria României a fost obținută cu scorul de 3-1 (25-23, 30-32, 25-19, 25-21). Momentul psihologic al jocului a fost chiar în primul set unul în care Adelina Budăi Ungureanu & co au revenit pe final și au câștigat deși au fost conduse cu scorul de 23-20.

Reamintim că România a debutat cu stângul la această ediție a Campionatului European de volei feminin, cedând cu 3-0 duelul cu Olanda, dar a câștigat al doilea meci la Budapesta împotriva Ungariei cu scorul de 33-1, acest succes fiind și primul obținut de echipa României la un turneu final de Campionat European după o pauză de opt ani. Victoria „tricolorelor” cuUngaria a fost obținută cu scorul de 3-1 (25-23, 21-25, 26-24, 25-22). Potrivit regulametului, din grupele Campionatului European se califică în fazele superioare ale competiției primele patru clasate.

Următorul meci al României va avea loc marți, de la ora 21,30, contra Croației.

Programul și rezultatele României la Campionatul European

ROMÂNIA – Olanda 0-3

ROMÂNIA – Ungaria 3-1

ROMÂNIA – Estonia 3-1

Marți, 21.30: ROMÂNIA – Croația

Joi, 16.30: ROMÂNIA – Azerbaidjan

Deja ai votat!
se încarcă...