spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSportBotoșăneanca Florina Murariu scrie istorie cu România la Mondialul de volei U18...

Botoșăneanca Florina Murariu scrie istorie cu România la Mondialul de volei U18 din Egipt!

Echipa națională de volei feminin a României, cu botoșăneanca Florina Murariu în componență, scrie istorie în Egipt la Campionatul Mondial destinat categoriei U 18.

După ce luna trecută a devenit vicecampioană balcanică, selecționata României a reușit o victorie de prestigiu în optimile de finală ale Campionatului Mondial U18 în fața Turciei cu scorul de 3-0 (25-18, 25-16, 25-20) calificându-se astfel în sferturile de finală ale competiției.

Victoria cu Turcia a fost o revanșă venită exact la momentul oportun pentru Florina Murariu & co, care fuseseră învinse acum două săptămâni de aceeași echipă în finala Campionatului Balcanic de cadete.

Florina Murariu a declarat că accederea în fazele superioare ale Campionatului Mondial din Egipt vine să confirme titlul de vicecampioană Balcanică cucerită luna trecută.

Botoșăneanca este convinsă că formația României are șanse de a se întoarce acasă cu o medalie de la această ediție a CM U18.

„Împreună cu fetele ,cu domnii antrenori, am muncit foarte mult pe toată perioada cantonamentului, de la începutul lunii aprilie pentru a obține un rezultat cât mai bun la Balcaniadă. Rezultatul de anul trecut de la Europene, locul 5, ne-a adus la acest Mondial unde iată că am demonstrat că avem valoare și că nu ne este frică de niciun adversar. Ceea ce am realizat până acum împreună cu colegelemele este pentru mine cel puțin, un vis devenit realitate, este încunuarea muncii de peste 10 ani de zile. Suntem o generație frumoasă, cu potențial, o echipă unită. Jucăm împreună de mult timp, ne cunoaștem și sperăm să avem în continuare rezultate cât mai bune pentru noi, pentru voleiul românesc. Noi vom da totul pentru a ne întoarce cu o medalie și a face astfel ca visul nostru să devină realitate”, a declarat Florina Murariu.

La startul acestei ediții a Campionatului Mondial U18, a treia de când se organizează, s-au aliniat 20 de formații. Ele au fost împărțite în patru grupe de câte cinci echipe. Primele patru clasate din fiecare grupă s-au calificat  în optimile de finală. Faza optimilor de finală a fost eliminatorie, echipele din grupa A confruntându-se cu cele din grupa B, respectiv cele din grupa C contra celor din grupa D. Împerecherea a fost una clasică, locul 1 dintr-o serie împotriva locului 4 din cealaltă, locul 2 contra locul 3 și tot așa. Învingătorele merg în sferturi, iar învinsele vor juca, tot în sistem eliminatoriu, pentru stabilirea ierarhiei 9-16.

În sferturile de finală, „tricolorele” vor întâlni China, într-un meci care va avea loc joi, de la ora 13.30.

Rezultatele optimilor de finală ale Campionatului Mondial U18 2019

Italia – Puerto Rico 3-0

Peru – Argentina 3-1

SUA – Egipt 3-0

Japonia – Thailanda 3-0

Brazilia – Canada 3-0

Rusia – Bulgaria 3-1

China – Coreea de Sud 3-0

România – Turcia 3-0

 

Programul sferturilor de finală ale Campionatului Mondial U18 2019

Joi, 12 septembrie

China – ROMÂNIA

Brazilia – Rusia

SUA – Japonia

Italia – Peru

 

Rezultatele României la Campionatul Mondial U18 2019

Optimi

ROMÂNIA – Turcia 3-0

Grupa C

Argentina – ROMÂNIA 0-3

Belarus – ROMÂNIA 1-3

Thailanda – ROMÂNIA 3-1

Rusia – ROMÂNIA 3-2

Componența grupelor Campionatului Mondial U18 2019

Grupa A: Egipt, Brazilia, China, Camerun, Puerto Rico

Grupa B: Italia, SUA, Coreea de Sud, Canada, Mexic

Grupa C: Rusia, Argentina, Belarus, Thailanda, ROMÂNIA

Grupa D: Turcia, Japonia, Peru, Bulgaria, Congo

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...