CSM Botoşani bate la Cluj şi merge în sferturile Cupei României la handbal masculin!

0

CSM Botoşani a reuşit o performanţă unică în istoria handbalului botoşănean, calificarea în sferturile de finală ale Cupei României.

Performanţa a fost obţinută în urmă cu puţin timp în Ardela pe terenul formaţiei Universitatea Cluj, echipă care sezonul trecut a evluat în Liga Zimbrilor.

Echipa pregătită de Radu Ruşu s-a impus cu scorul de 28-25 şi va juca în proporţie de 90% pentru calificarea în „careul de aşi” al competiţiei duminică, 15 decembrie în Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiu contra unei formaţii care evoluează în Liga Zimbrilor.

Botoşănenii şi-au intrat mai greu în ritm la Cluj fiind conduşi după primul sfert de oră cu 6-2. Treptat însă elevii lui Radu Roşu au pus stăpânire pe joc şi au intrat la cabine în avantaj, 11-8, reuşind în repriza a doua să menţină diferenţa până la final, câştigând disputa cu 28-25.

Este o performanţă istorică pentru handbalul botoşănean. Am scris istorie. Ne-am dorit victoria şi am reuţit să câştigăm destul de clar. Am dominat tot meciul. Avem o echipa mare. Botoşaniul merită această echipă. E drept, sunt foarte emoţionat, abia îmi pot stăpâni lacrimile. Sperăm să ajungem în Final Four. De când sunt la Botoşani, este cel mai frumos moment. S-au adunat frustrări în timp. Botoşaniul merită o echipa de handbal. Am dovedit că se poate şi aceşti băieţi minunaţi ne-au adus în ultimele 8 echipe din Cupă. Sperăm să nu ne oprim aici şi să fim ajutaţi de oficialităţi, de Primărie şi de Consiliul şi, de ce nu, de investitori din Botoșani. Avem o echipă mare”, a declarat Cătălin Stoleru, preşedintele CSM Botoşani.

În duelul de la Cluij, antrenorul Radu Roşu a mizat pe următorii jucători: Mihai Nicolaievici, Alexandru Ciobanu (2), Cristian Adomnicăi (10), Ștefan Dumitrache (1),Florin Ciubotariu (2), Cătălin Radu, Ionuţ Vamanu(6), Vlad Lazoreac, Bogdan Şoldănescu, Claudiu Lazurcă(6), Silvian Stoian(1), Cosmin Bidașcă, Florin Mihăescu.

Deja ai votat!
se încarcă...