Sofia Kenin câştigă Australian Open 2020

0

Jucătoarea americană de tenis Sofia Kenin, numărul 15 mondial, a câştigat sâmbătă Australian Open 2020, primul turneu de Mare Şlem al anului, în finala căruia a învins-o în trei seturi, 4-6, 6-2, 6-2, pe spaniola Garbine Muguruza, nr. 32 mondial, sâmbătă, la Melbourne.

Sofia Kenin, în vârstă de 21 ani, care până acum nu mai trecuse de faza optimilor de finală într-o competiţie de Grand Slam, este marea surpriză a acestui început de an. În drumul său către trofeu o învinsese deja, la ea acasă, pe australianca Ashleigh Barty, numărul unu mondial, pe care a eliminat-o în semifinale.

Garbine Muguruza, care are în palmares două titluri de Mare Şlem, a trecut la rândul ei în penultimul act de românca Simona Halep.

Născută la Moscova şi sosită la New York în copilărie, înainte de a se instala cu familia în Florida, Sofia Kenin a părut mai motivată şi, mai ales, mai puţin nervoasă decât spaniola în vârstă de 26 ani, care viza al treilea său trofeu major, după cele cucerite la Roland Garros (2016) şi Wimbledon (2017).

Americanca a devenit cu această ocazie cea mai tânără laureată a turneului de la Melbourne, după rusoaica Maria Sharapova, câştigătoarea Australian Open în 2008, la 20 de ani şi 283 de zile.

De luni, Sofia Kenin va urca pe locul al şaptelea în clasamentul mondial, urmând să o depăşească pe compatrioata sa Serena Williams. Ea este cea mai tânără reprezentantă a Statelor Unite care intră în Top 10 WTA, după Serena Williams, în aprilie 1999. Va fi imediat în spatele tinerei canadience de origine română Bianca Andreescu, 20 de ani, care a fost surpriza anului trecut în tenisul feminin, dar care anul acesta nu a participat la Australian Open nefiind refăcută după o accidentare. De altfel, Bianca Andreescu s-a grăbit să o felicite pe Twitter pe colega ei de generație pentru performanța realizată: „Mă bucur atât de mult!”, a scris ea.

Deja ai votat!
se încarcă...