FC Botoşani riscă să joace decisivul pentru play-off cu Poli Iaşi în Copou!

0

FC Botoşani riscă să nu poată juca pe „Municipal” meciul decisiv pentru accederea în play-off din ultima etapă cu rivala Poli Iaşi.

Dacă LPF va programa acest meci pe 22 februarie, el nu se va putea juca pe „Municipal” deoarece în aceeași zi este programat un meci al naţionalei de rugby.

Ţinând cont că lupta pentru play-off se va da între Astra, FC Botoşani, Viitorul şi Gaz Metan, formaţii care sunt despărţite în clasament de doar trei puncte, este posibil ca în ultima etapă meciurile echipelor amintite să se dispute de la aceeaşi oră. Acum rămâne de văzut dacă LPF va programa partidele sâmbătă pe 22 februarie sau duminică, 23 februarie. În cazul în care LPF va programa meciurile sâmbătă pe 22 febrarie, FC Botoşani va fi pusă în situaţia de a juca decisivul pentur play-off cu rivalii de la Poli Iaşi chiar în Copou!

Cei de la DSPSA, care au în administare „Municipalul” susţin că au încheiat încă din luna septembrie a anului trecut un contract cu Federația Română de Rugby pentru disputarea a două meciuri pe stadionul „Municipal”,. Acestea urmând a se disputa pe 22 februarie, de la ora 15.00 cu Spania şi pe 14 martie cu Belgia.

Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, spune că a informat din timp clubul FC Botoșani pentru a solicita Ligii Profesioniste de Fotbal să nu programeze pe 22 februarie un meci de campionat pe „Municipal”. În cazul în care LPF nu va ține cont de solicitarea făcută, FC Botoșani va trebui să joace în Copou meciul cu Poli Iași.

Naționala de rugby revine la Botoșani. Avem primul meci pe 22 februarie. Am primit o solicitare din partea Federației Române de Rugby din luna septembrie, am făcut contract cu dumnealor. Am notificat clubul FC Botoșani că e o prioritate pentru noi să primim naționala de rugby. Ei au notificat la rândul lor Liga Profesionistă de Fotbal și au solicitat să nu le programeze meci. Sperăm ca pe 22 februarie să nu fim în situația ingrată în care FC Botoșani să aibă meci acasă. Cu toate că așa primim semnale că LPF programează meci atunci. Stadionul este al municipalității și am dorit să facem două evenimente sportive, altele decât fotbalul”, a declarat Eugen Țurcanu, directorul DSPSA.

Cu două etape înaintea finaluli sezonului regular, FC Botoşani este pe loc de play-off în Liga 1, echipa lui Croitoru fiind clasată pe locul 5 cu 39 de puncte.

Deja ai votat!
se încarcă...