Mai marii sportului românesc, la picioarele botoșăneanului Alin Alexuc: „O finală de povestit nepoților!”

0

Reacțiile după ce botoșăneanul Alin Alexuc a cucerit aseară la Roma medalia de aur la Campionatul European de lupte greco-romane nu au întârziat să apară.

„Auuur! Alin Alexuc e campion european la lupte greco romane, categoria 130 kg! La Roma, în finala campionatului continental, Alin Alexuc a câștigat aurul după ce a dominat lupta cu georgianul Levan Arabuli, 6-1. Felicitări lui Alin și antrenorilor săi!”, este mesajul postat de Comitetul Olimpic Român.

„O finală de povestit nepoților, în care luptătorul român și-a învins adersarul georgian Levan Arabuli cu 6-1! Felicitări, Alin Alexuc-Ciurariu! Felicitări antrenorilor Arghira Anton si Petre Cărare, și antrenorului care l-a descoperit, Ioan Asaftei! Felicitări întreg staff- ului tehnic si staff-ului FRL care a contribuit la această performanță deosebită!”, au postat oficialii Federației Române de Lupte.

Sportivul botoșănean descoperit de Ioan Asaftei a concurat la categoria de 130 de kilograme iar în finală l-a învins cu scorul de 6-1 pe gerogianul Levan Arabuli.

Botoșăneanul Alin Alexuc este în momentul actual cel mai valoros luptător român al momentului. Alexuc a început să practice acest sport la CS Botoșani, fiind descoperit și antrenat de Ioan Asaftei. A confirmat încă din perioada junioratului când a fost campion național, vicecampion european și vicecampion mondial. A reprezentat România la Jocurile Olimpice din 2012 și 2016 iar anul acesta are șanse mari de a participa la JO de la Tokyo.

Deja ai votat!
se încarcă...