Șomaj tehnic la FC Botoșani » Măsura poate afecta prezența în cupele europene!

FC Botoșani a luat decizia de a-și trimite începând de astăzi angajații în șomaj tehnic.

Decizia a fost luată de Valeriu Iftime, finațatorul anunțând că deocamdată această măsură a fost aplicată doar personalului administrativ, cei care au însă salarii modice față de staff-ul tehnic și jucătorii echipei ai căror contracte însumate ajunge undeva la 75% din bugetul clubului.

Finanțatorul echipei nu exclude însă varinata ca în viitorul apropiat, măsura aplicată personalului administrativ să fie adoptată și în cazul jucătorilor și antrenorilor clubului.

„Deocamdată vorbim de personalul administrativ al clubului și urmează să mai vedem. Totul depinde când va începe campionatul. Urmează să discut și cu jucătorii și staff-ul tehnic. Îmi dă statul 2000-3000 de lei și mai pun eu diferența. Orice ban intră în club este important în perioada asta. La sfârșitul lunii martie ar fi trebuit să primim vreo 300.000 de euro din drepturile TV. Mai avem un credit aprobat, de vreo 300.000-400.000 de euro, care a fost luat pentru a ne asigura o stabilitate financiară, pentru a nu întârzia plata salariilor și pentru a avea bani de prime. Dacă se reia campionatul și primim drepturile TV, ne descurcăm financiar”, a declarat Valeriu Iftime, finațatorul FC Botoșani.

Decizia luată de conducerea clubului de a aplica această măsură ar putea costa scump gruparea locală, punând sub semnul întrebării prezența la startul ediției viitoare a cupelor europene, fiind greu de crezut că în noile condiții date, cu angajații trimiși în șomaj tehnic FC Botoșani va mai primi licența UEFA.

Deja ai votat!