Alin Alexuc pregătește în casă asaltul pentru Tokyo: „Ca toți sportivii, improvizez și eu în această perioadă, mă adaptez din mers!” (VIDEO)

0

Luptătorul botoșănean de greco-romane, Alin Alexuc s-a conformat reglementărilor din această perioadă și se pregătește în casă pentru a se menține în formă și a forța calificarea la cea de-a treia Olimpiadă din carieră.  

Cu toate că ar fi dorit să vină acasă la Botoșani pentru a-și vedea părinții, Alin Alexuc a ales să rămână în această perioadă în Capitală unde respectă reglementările autorităților și continuă pregătirile pentru a nu-și pierde forma fizică.

„Ca toți sportivii, improvizez și eu în această perioadă, mă adaptez din mers. Cei de la Federația Română de Lupte (FRL) m-au contactat și mi-au trimis câteva echipamente care îmi sunt necesare pentru a face exerciții în casă. Mi-au trimis câteva elemente cu care încerc să mă mențin în formă, dar e greu pentru că nu fac antrenamentele specifice de lupte. Fac zilnic exerciții fizice, iar în rest, ca toți oamenii, citesc, mă uit la filme, vorbesc la telefon cu familia, lucruri normale pe care cu siguranță le fac toți cei care sunt repsonbsabili în această perioadă”, a declarat Alin Alexuc.

Botoșăneanul  a cucerit recent la Roma titlul de campion european iar ținta sa principală a devenit în acest moment o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

După cum bine știți, din cauza pandemiei de coronavirus, JO de la Tokyo, programate în perioda 24 iulie- 9 august, au fost amânate pentru vara anului viitor, urmând a se disputa între 23 iulie- 8 august.

Medalia cucerită la Europenele de seniori de la Roma în „arena gladiatorilor”  îl motivează şi mai mult pe Alexuc pentru următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, competiție la care botoșăneanul a fost prezent în 2012 și 2016.

Pentru a fi prezent la Tokyo, Alexuc trebuie să obțină calificarea în cadrul unui turneu internațional, însă aceasta este o simplă formalitate având în vedere valoarea și maturitatea sportivă pe care sportivul botoșănean a atins-o în acest moment.

 

+5 -0
se încarcă...